Okoska, ahhoz minek látni a válogatott skilljeit, hogy elmondd, hogyan kell multis játékost edzeni (csak mert saját elmondásod szerint több szezont felölelő tapasztalatod van benne). Mégsem szólsz egy szót se róla. Egyébként végignézve a játékoskereteden, nem nagyon edzettél te senkit.
De tudod mit? Legyen egy jó estéd, és mutatok neked skilleket, ha már ekkora hiányod van belőlük.
Ecce a multiskilles játékos (bár sajnos ez infó a többi csapatnak a bajnokságomban, ámbár legyen, a hazáért mindent, még ha nem is honi az illető):
Rafael Pérez (10683804)
Bedobó
Sérült 2 hétig!
Tulajdonos: Godollo Watercats
Fizetés: $ 16 719
TSI 46800
Kor: 21
Magasság: 6'1" / 185 cm
Tehetség sztár(6)
Forma: jó (7)
Tempódobás: világklasszis (13) Dobótáv: remek (8)
Külső védekezés: nagyszerű (9) Technika: nagyszerű (9)
Labdavezetés: kiemelkedő (10) Passzolás: remek (8)
2 pontos: kiemelkedő (10) Belső védekezés: remek (8)
Lepattanózás: pocsék (2) Blokkolás: katasztrofális (1)
Erőnlét: gyenge (4) Büntető: jó (7)
Tapasztalat: katasztrofális (1)
Szóval a sztorihoz hozzátartozik, hogy 18 évesen vettem, de nem közvetlenül a draft idején, hanem 2 héttel utána (=lemaradással indult). Sajnos már 18 évesen lesérült 2 hétre, és most is az, tehát ebből van kiesése, és kétszer voltam ötödik a bajnokságban, ez idő alatt nem mindig volt sanszom 1 posztra edzeni, és amúgy volt eset, hogy a csapat érdekében két posztra edzettem egy posztra edzhető dolgot is. Saját számításom szerint emiatt a kiesés miatt lehetne a védekezése, a tempója és a passzolása 1 szinttel több, de sokkal magasabb aligha.
Az edzők igazolási díjával, a fizetésükkel együtt, a játékos vételárával és az ő fizetésével a legnagyobb jóindulattal is van vagy kétmillióm abban, hogy megtudjam, milyen is egy igazi multis játékos. Hát ilyen. Vagy kicsit jobb, nem sokkal...
Magyarázd már el nekem nagyeszű barátom, hogy pontosan melyik válogatott melyik posztjára férne be ez a játékos, mert U21-re nem, az tuti. Pedig nyomom 6-os edzővel 3 szezon óta. És nem kutyafüle skillekkel indult.
Ha nekem valaki azzal a hülyeséggel kezdi a kapitányi szövegét, hogy majd ő megmutatja, hogy lesz a skillekből még jobb skill, az esetleg rájöhetne arra is, hogyha U21-re van kihegyezve az edzés, akkor hiába akar multit, monstre lesz mindenki. Már az előző választási ciklusban is beírtam (ellenőrizhető), hogyha multi kellene a válogatottba, akkor arra 18 évesen kellene játékosokat elkülöníteni, és elfelejteni, hogy azokból U21-es legyen. Arról, hogy milyen kiegészítő skilleket edzeni jól képzett magas embereknél (Raffay és Havasi kontra multi probléma), arról tudi mondhatna többet, egyrészt kevés híján beledöglött anyagilag, másrészt halálra unta magát, mire ment 1 szintet a tempó hetek alatt.
Szóval a válasz a nagy kérdésre annyi, hogy talán a kiegészítőkkel kellene kezdeni, magas potenciállal, és magyar tulajnál. Tudniillik kicsit nehéz lenne rávenni 2-3 milliós tőkével rendelkező klubokat, hogy adják fel a bajnoki szereplést edzéstapasztalatért. Én nagyrészt megtettem. Ja, és 24-25 éves korában még edzeni kell majd, ezt el ne felejtsd, tapasztalt barátom...
Sőt tudod mit? Bár néhány napja egy rajtam kívülálló ok miatt már fontolgattam az abbahagyást, megpróbálom ezt a kis játékoskát felnevelni addig, amíg be nem maxol, legalább tudni fogom, hogy az kb. hol van, még ha közepes is a potenciálja a játékosnak. Legalább lesz infóm, amit persze nem veled osztok majd meg, mert kb. 80-10 arányban fogod elveszíteni ezt a választást, és csak azért nem jobban, mert gágogógúnár 84 szorozva gyökkettő haverod csak összeharácsol néhány további tapasztalt kutyaütőt ahhoz, hogy kigyere a maccsból.
Ja, látod, már van ötlet a programhoz, csak gondolkodni kéne, és elkezdeni tapasztalatot gyűjteni. Kezdhetnéd a saját csapatoddal. Kezdhetted volna már korábban is, ha olvasnál fórumot, mert mint említettem, már beírtam, hogy a monstre U21 tovább edzése multi szempontból felejtős.