BuzzerBeater Forums

BB Poland > National Team Debate Thread

National Team Debate Thread (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: Sztuker

This Post:
00
297973.10 in reply to 297973.5
Date: 1/31/2019 6:43:22 AM
Szerszony
PLK
Overall Posts Rated:
13101310
Second Team:
Szerszony II
Nie atakowałem Cię. Napisałem "jeszcze" w poście. Dla mnie jesteś ciekawym kandydatem, ale chciałbym, żeby ktoś się jeszcze pojawił w debacie. Poza tym, mógłbyś zaprezentować swoje poglądy i plany na Kadrę, chętnie preczytam

OG.
From: Krzychu

This Post:
77
297973.13 in reply to 297973.12
Date: 1/31/2019 7:44:35 AM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Super, że startujesz i że ci się chce.

Ale nie musisz pokazywać jak bardzo masz wywalone na to co inni myślą, a to że się nie boisz konfrontacji to akurat wie każdy kto zagląda na forum. Siwy nie zawsze nadąża z kasowaniem postów.

Nie podoba mi się że każdy post adresowany do Ciebie odbierasz jako atak i dlatego uważam, że nie jesteś dobrym kandydatem na trenera kadry, brak ci chęci do dialogu. Prędzej zrobisz coś na złość niż posłuchasz się podpowiedzi na przykład pimpka...

z podrowieniami.

Last edited by Siwy at 2/1/2019 4:48:48 AM

From: Siwy

This Post:
33
297973.14 in reply to 297973.8
Date: 1/31/2019 10:28:53 AM
Overall Posts Rated:
15061506
Ja tylko przywrócę skasowanego posta... żebyście tak jak ja pośmiali się z tego nieporozumienia. Zamiast ataków na szeweę był to po prostu niewyedytowany duplikat postu kokosa. Nic ciekawego

Ale skoro już jesteśmy przy temacie debaty:
"ale pewnym jest dla mnie ze budowanie tak szerokiej bazy czyli sledzenie od 18to latkow do dziadkow mija sie z celem tak samo jak wrzucanie na forum SS kadry co sezon bo to so darmowe dane dla rywali. praktyki dawne i czesciowo zbedne."

Ten cytat mi się bardzo nie podoba. Pal licho mowę, po tylu latach nawet bym się zdziwł, jakby pojawiła się ona sama z siebie. Niemniej to wszystko wygląda trochę tak, jakby szewie w NT chodziło głównie o ustawianie składu, a reszta obowiązków trenera NT była tylko przykrą manianą. Może rzeczywiście przesadzamy z bazami, ale przykład U21 pokazuje, że mogą one stanowić cenne narzędzie. Pozwalają one odpowiedzieć na takie ważne pytania: "Jakie szanse ma mój zawodnik na grę w kadrze?" lub "Czy trenujący wie, co robi?".

Zwłaszcza to drugie pytanie jest ważne, bo jak się je zignoruje, to z 25 zawodników gotowych na poziom NT może się nagle zrobić 15. I wtedy rzeczywiście trzeba będzie grać tym, co się będzie miało - tylko że to nie będzie tylko problem tego, kto do tej sytuacji dopuścił, ale przede wszystkim tego, kto weźmie takie kukułcze jajo...

Last edited by Siwy at 1/31/2019 11:07:00 AM

Leniwy, stary, wyliniały kocur. Czasem jeszcze zerknie na polskie tłumaczenia.
From: Krzychu

This Post:
00
297973.18 in reply to 297973.16
Date: 1/31/2019 3:26:27 PM
KK Falcons
III.1
Overall Posts Rated:
701701
Mój post to tylko ocena twojej osoby poprzez pryzmat tego co robisz na forum.

From: Barteqr

This Post:
11
297973.20 in reply to 297973.19
Date: 1/31/2019 4:07:46 PM
Rush Them
IV.27
Overall Posts Rated:
226226
Second Team:
Farm Them
Zgadzam się z szewaa w kontekscie przydatności bazy dla NT. Wytrenowanie kadrowicza z 18-latka to kupa czasu, trudno by aktualny selekcjoner to osobiście nadzorował. Wymaga to raczej skauta, który się tym zajmie i będzie dla kadry pracował przez długie sezony, niezależnie od selekcjonera. Selekcjoner NT, moim zdaniem bardziej musi skupić się na tym, by ugrać coś z materiału jaki dostaje, ewentualnie pokierować rozwojem zawodników 25+.
Ja osobiście od nowego selekcjonera NT wymagałbym by podał przykładowe skille dla 25 latka, jakie są akceptowalne z punktu widzenia daleszego rozwoju zawodnika dla NT (Campos dostarczył nam mniejwięcej wytycznych), i tym rozwojem do 25 lat mógłby zająć się sztab U-21, a przynajmniej odpowiednim pokierowaniem takich potencjalnych kadrowiczów, przez lata 18-21.

O ile pamiętam kiedyś gooziec walczył na forum o to, by stworzyć profil zawodnika pod kadrę, ale spotkało się to z ogólnym mówieniem, że pod kadrę każdy trenuje sam i trzeba się na tym znać itp. Głowy sobie nie dam uciąć, teraz nie bardzo chce mi się tego szukać, ale pamiętam, że taki był ogólnie odzew większości. (Może źle pamiętam ).

By stworzyć fabrykę potencjalnych kadrowiczów, trzeba by opracować jakiś system szkolenia, który wykorzystywany byłby indywidualnie przez managerów w trenowaniu swoich graczy do powiedzmy 25-27 roku życia, potem na taki gotowy materiał mógłby wpływać selekcjoner i starać się kształtować zawodnika w kierunku, jaki z punktu widzenia całej drużyny jest najlepszy.

Wracając jednak do meritum tego wątku, dobrze by było usłyszeć co kandydat lub kandydaci zamierzają zrobić / zmienić / ulepszyć, dać im się swobodnie wypowiedzieć i ocenić ich wypowiedzi poprzez głosowanie.

Advertisement