Evo kratke analize i uputa za budućeg izbornika. Pošto još ne znamo tko će to biti, evo, pišem svim zainteresiranim, tek da znaju što ih čeka.
Ja neću nikog izbacivati iz momčadi, već ću to prepustiti onome tko je naslijedi. ODMAH TREBA ISTAKNUTI DA SE MOMČAD MORA DEFINIRATI ODMAH NA POČETKU. KASNIJE SVAKO IZBACIVANJE IGRAČA DOVODI DO RUŠENJA ENTUZIJAZMA. SA DRUGE STRANE, PRIMANJE NOVIH IGRAČA NE UTJEČE NA ENTUZIJAZAM, PA JE POŽELJNO OSTAVITI 3-4 SLOBODNA MJESTA ZA EVENTUALNE  ULETANOVIĆE.
To je da ne bi ispalo kako nitko nije upozoren na vrijeme. Za svaku je poziciju poželjno imati barem 3 igrača. To je što zbog ozljeda, a što zbog forme. Bolje da u prvoj momčadi igra malo lošiji igrač, ali u izvrsnoj formi, nego onaj najbolji u prosječnoj formi.
Od trenutnog kadra 5-8 igrača mogu odmah letjeti van. Ja sam ih "trpio" ponajviše jer nisam htio gubiti entuzijazam njihovim izbacivanjem (a nije bilo niti potrebe za tim).
Što se pozicija tiče, repka nam je poprilično izbalansirana. To znači da nam nigdje drastično ne šteka, ali ujedno nemamo ništa čime bi eventualno iznenadili suparnika - ne znam da li će iz mlade repke doći kakav as.
Konkretno. U repki je trenutno 5 PG-a. Od njih Miho Relota može odmah van, a odmah za njim i Marino Martinic. Medun, Štrajn i Jureško su relativno podjednakih karakteristika i forma, te eventualno taktika su najbitniji činbenici za određivanje "ko će prvi". Treba vidjeti da li eventualno postoji još neka nada iz mlade repke.
Od 3 SG-a u repki, Vucenović je najlošiji, a Dabo najsvestraniji i ujedno prvi pick kada je u formi. Tu je poželjno zamijeniti Vučenovića ako postoji bolja zamjena (pogledati iz mlade repke ili čak izvan nje).
SF je nekad kod nas predstavljao Raković koji polako gubi na važnosti. Tu odjednom imamo popriličan izbor i to nam je sasvim solidno popunjena pozicija. Uz to još ima i dosta kandidata iz mlade repke. Osobno, predlažem da si novi 
izbornik definira ovu poziciju u dogovoru sa Kasie-om. Jasno je samo da Kivac može van jer je zaostao u odnosu na ostale
Pozicija PF-a, tj krilnog centra pokrivena je sa dva sada već starosjedioca u repki. Nisu loši, samo je problem kada im padne forma - tada popunjavam rupe sa centrima (obično Šakanom).
Centri kod nas i jesu i nisu problem. Imamo ih trojicu sasvim podjednakih + 1 u rezervi. U mladoj repci su još 2 solidna no nema ih smisla uzimati od tamo jer neće biti neka prevaga. Naime, na ovoj poziciji stagniramo već neko vrijeme što je i razumljivo. Trening je svima postao preskup i tu neće biti pomaka još vjerojatno neko vrijeme.
Ukratko, prednost buduće repke u odnosu na moju, a pogotovo kukijevu je ta što za svaku poziciju sada postoje 2-3 kvalitetom podjednaka igrača i neće biti problema sa zamjenama kod pada forme ili ozljeda. Ali upravo je u tome i problem. To su sve solidni igrači, ali daleko od vrhunskih kakve imaju repke od 1.-5. pozicije. Do toga je došlo i zato što su oni prvotni reprezentativci dosta stagnirali. To ujedno pokazuje da naša repka nije drastično ojačala, već sad tu negdje, pri vrhu sredine.
Što se mlade repke tiče - ne treba je oslabljivati - sigurno tamo nema igrača koji će pokrenuti revoluciju. Druga je stvar što će sada tamo biti dosta 22godišnjaka koji se u dogovoru sa Kasieom mogu ubaciti u A repku.
Ciljevi nove reprezentacije - to je teško odrediti. Svakako bi trebalo proći prvi krug kvalifikacija i tu se MORA skupiti nešto entuzijazma - svakako više nego što sam ja uspio. Drugi krug je uvijek puno teži i predviđam vrlo teško prolazan. Kvalificiranje na SP je gotovo nemoguća misija. Za to igrače u principu nemamo. Eventualno se može nešto postići odgovarajućom taktikom i velikim entuzijazmom.
Ugl, to je to. Paziti samo da se repka definira odmah po kraju izbora. Nakon toga je nemojte dirati prije slijedećeg reseta entuzijazma.
Last edited by 0viking0 at 11/11/2008 4:35:22 AM