BuzzerBeater Forums

BB Hrvatska > NT stanje 23/02/2009

NT stanje 23/02/2009

Set priority
Show messages by
This Post:
00
57319.1
Date: 11/11/2008 4:32:40 AM
Overall Posts Rated:
66
Evo kratke analize i uputa za budućeg izbornika. Pošto još ne znamo tko će to biti, evo, pišem svim zainteresiranim, tek da znaju što ih čeka.

Ja neću nikog izbacivati iz momčadi, već ću to prepustiti onome tko je naslijedi. ODMAH TREBA ISTAKNUTI DA SE MOMČAD MORA DEFINIRATI ODMAH NA POČETKU. KASNIJE SVAKO IZBACIVANJE IGRAČA DOVODI DO RUŠENJA ENTUZIJAZMA. SA DRUGE STRANE, PRIMANJE NOVIH IGRAČA NE UTJEČE NA ENTUZIJAZAM, PA JE POŽELJNO OSTAVITI 3-4 SLOBODNA MJESTA ZA EVENTUALNE ULETANOVIĆE.

To je da ne bi ispalo kako nitko nije upozoren na vrijeme. Za svaku je poziciju poželjno imati barem 3 igrača. To je što zbog ozljeda, a što zbog forme. Bolje da u prvoj momčadi igra malo lošiji igrač, ali u izvrsnoj formi, nego onaj najbolji u prosječnoj formi.

Od trenutnog kadra 5-8 igrača mogu odmah letjeti van. Ja sam ih "trpio" ponajviše jer nisam htio gubiti entuzijazam njihovim izbacivanjem (a nije bilo niti potrebe za tim).

Što se pozicija tiče, repka nam je poprilično izbalansirana. To znači da nam nigdje drastično ne šteka, ali ujedno nemamo ništa čime bi eventualno iznenadili suparnika - ne znam da li će iz mlade repke doći kakav as.

Konkretno. U repki je trenutno 5 PG-a. Od njih Miho Relota može odmah van, a odmah za njim i Marino Martinic. Medun, Štrajn i Jureško su relativno podjednakih karakteristika i forma, te eventualno taktika su najbitniji činbenici za određivanje "ko će prvi". Treba vidjeti da li eventualno postoji još neka nada iz mlade repke.

Od 3 SG-a u repki, Vucenović je najlošiji, a Dabo najsvestraniji i ujedno prvi pick kada je u formi. Tu je poželjno zamijeniti Vučenovića ako postoji bolja zamjena (pogledati iz mlade repke ili čak izvan nje).

SF je nekad kod nas predstavljao Raković koji polako gubi na važnosti. Tu odjednom imamo popriličan izbor i to nam je sasvim solidno popunjena pozicija. Uz to još ima i dosta kandidata iz mlade repke. Osobno, predlažem da si novi

izbornik definira ovu poziciju u dogovoru sa Kasie-om. Jasno je samo da Kivac može van jer je zaostao u odnosu na ostale

Pozicija PF-a, tj krilnog centra pokrivena je sa dva sada već starosjedioca u repki. Nisu loši, samo je problem kada im padne forma - tada popunjavam rupe sa centrima (obično Šakanom).

Centri kod nas i jesu i nisu problem. Imamo ih trojicu sasvim podjednakih + 1 u rezervi. U mladoj repci su još 2 solidna no nema ih smisla uzimati od tamo jer neće biti neka prevaga. Naime, na ovoj poziciji stagniramo već neko vrijeme što je i razumljivo. Trening je svima postao preskup i tu neće biti pomaka još vjerojatno neko vrijeme.

Ukratko, prednost buduće repke u odnosu na moju, a pogotovo kukijevu je ta što za svaku poziciju sada postoje 2-3 kvalitetom podjednaka igrača i neće biti problema sa zamjenama kod pada forme ili ozljeda. Ali upravo je u tome i problem. To su sve solidni igrači, ali daleko od vrhunskih kakve imaju repke od 1.-5. pozicije. Do toga je došlo i zato što su oni prvotni reprezentativci dosta stagnirali. To ujedno pokazuje da naša repka nije drastično ojačala, već sad tu negdje, pri vrhu sredine.

Što se mlade repke tiče - ne treba je oslabljivati - sigurno tamo nema igrača koji će pokrenuti revoluciju. Druga je stvar što će sada tamo biti dosta 22godišnjaka koji se u dogovoru sa Kasieom mogu ubaciti u A repku.

Ciljevi nove reprezentacije - to je teško odrediti. Svakako bi trebalo proći prvi krug kvalifikacija i tu se MORA skupiti nešto entuzijazma - svakako više nego što sam ja uspio. Drugi krug je uvijek puno teži i predviđam vrlo teško prolazan. Kvalificiranje na SP je gotovo nemoguća misija. Za to igrače u principu nemamo. Eventualno se može nešto postići odgovarajućom taktikom i velikim entuzijazmom.

Ugl, to je to. Paziti samo da se repka definira odmah po kraju izbora. Nakon toga je nemojte dirati prije slijedećeg reseta entuzijazma.

Last edited by 0viking0 at 11/11/2008 4:35:22 AM

This Post:
00
57319.2 in reply to 57319.1
Date: 11/11/2008 5:04:04 AM
Overall Posts Rated:
13811381
Fino složeni tekst, gdje si stvarno pokrio sve važno za sada i bližu budućnost.

Naravno, slijedeći kandidat i ja budemo razradili sve što se tiće igračkog kadra i jedne i druge repke, ali prilikom odabira, mislim, da bi bilo izuzetno važno ostvariti dogovor sa vlasnicima igrača o treniranju i održanju forme istih. U detalje ćemo ući kada za to dođe vrijeme.

Što se tiće širine izbora, mislim da su svi igrači koji išta valjaju već u obje repke, ili kod mene u zabilješkama, tako da mislim da smo 99% globalno pokriveni sa kandidatima. Znači, za početak, za odabir čeka se valorizacija plaća onim igračima za koje se neznaju ocjene vještina (moje zabilješke).

To je, za sada, sve od mene.

It is not so important how high can someone jump, more important is who is the last one standing
This Post:
00
57319.3 in reply to 57319.2
Date: 11/11/2008 5:07:21 AM
Overall Posts Rated:
66
Provjeri samo moju repku i zabilješke jer sam ja uveo još 2-3 nova, pa ih dopiši...

Last edited by 0viking0 at 11/11/2008 5:07:35 AM

Message deleted
From: kuki29

This Post:
00
57319.5 in reply to 57319.3
Date: 11/11/2008 12:22:00 PM
Overall Posts Rated:
141141
zahvaljujem na iscrpnom tekstu, nasljedniku si već ovim olakšao početnu muku

šteta je što nismo mali malo više sreće da uletimo na svjetsko, ali smatram da si svoje dvije sezone odradio odlično

vječna dilema, da li je bolje zabiti koš više ili primiti koš manje?
This Post:
00
57319.6 in reply to 57319.5
Date: 11/24/2008 6:04:41 AM
Overall Posts Rated:
66
Još jedan zanimljiv problem sa kojim će se susretati budući izbornik... Recimo, Dabo je ostao bez vlasnika, a lik je još uvijek veliki potencijal... I sada će ga vjerojatno kupiti neka budala s parama... i upropastiti...

From: choda

This Post:
00
57319.7 in reply to 57319.6
Date: 11/24/2008 6:30:20 AM
Overall Posts Rated:
155155
da vidija san, bit će problema na pretek, kvarc će prestat trenirat plejeve, mi smo prestali centre, imati ću ful posla nagovarati ljude da treniraju ovaj ostatak, sraća da san majstor u nagovaranju ljudi, već san uspija sebe nagovoriti da dan ivancevicu ove godine bar još 3 treninga :)

From: 0viking0

This Post:
00
57319.8 in reply to 57319.7
Date: 11/24/2008 6:37:17 AM
Overall Posts Rated:
66
Ja sam isto mislio pustit još koji trening sad dok još nije prestar... Iako slijedeće sezone dolazi Cohilj preuzeti mjesto prvog centra... Ko zna kak će on završiti. Za to vrijeme Francuzi imaju centra sa plaćom 100k+

Danas prvi puta realno očekujem poraz od Belgijanaca - repke kojoj smo se mogli smijati još prošle sezone... Ipak, nadam se dostojnom oproštaju od repke.

From: choda

This Post:
00
57319.9 in reply to 57319.8
Date: 11/24/2008 6:47:03 AM
Overall Posts Rated:
155155
kao prvo ako sljedeće sezone ja buden izbornik taj Cohilj nikad neće ući u repku (neman osobno ništa protiv dečka, ali iman protiv njegovog matičnog kluba) ;)

kao drugo žalosno je koliko nas je repki stiglo po plaćama, kao šta si reka ovima kojima smo se prošle sezone smijali sad će mo morati strepiti od njih, ne vidin toliko problem u tome dali će mo pobjeđivati ili ne , nego će problem biti šta više si nemožemo priuštiti onoliko TIE kao prije, a opet si ih priuštiti moramo, ako me kontaš.

This Post:
00
57319.10 in reply to 57319.9
Date: 11/24/2008 7:09:05 AM
Overall Posts Rated:
13811381
ali iman protiv njegovog matičnog kluba

Zašto; prijevoda radi, političke doktrine radi ili nešto drugo?

It is not so important how high can someone jump, more important is who is the last one standing
From: 0viking0

This Post:
00
57319.11 in reply to 57319.9
Date: 11/24/2008 7:31:58 AM
Overall Posts Rated:
66
Pametno korištenje TIE-a je u repci bitnije i od samih igrača... Sa druge strane, korištenje TIE-a diktira i raspored tekmi, a tu nitko osim sreće ne može utjecati.