Sezon się zakończył, nowy jeszcze nie zaczął a tu jakieś wybory są i mnie by miało zabraknąć na ich starcie ;) Przed Play Offami postawiłem sprawę jasno wejdę do 1 ligi, wystartuje w wyborach, no to teraz nie mam wyjścia. Ale od początku, żeby zasady pewne obowiązywały:
O mnie słów kilka.
W BB od początku polskiej ligi.
- w lidze, wygrana III, wygrana II, teraz już ekstraklasa czeka na podbój ;)
- w PP, 2 razy ćwierćfinał tych rozgrywek i to ciągle mało ;)
Co się tyczy mojej dotychczasowej wiedzy na temat kadry.
Aktualnie już kolejny sezon pełnie rolę skauta polskich graczy obwodowych. Zaczynałem za kadencji Tripawa gdzie kadra była w powijakach, teraz za kadencji al_saida widać już wyraźny postęp naszych graczy, wystarczy popatrzeć na wyniki. Przez te 2,5 sezonu jakąś wiedze na temat graczy naszej kadry posiadłem i wydaje mi się ona kluczowa do pełnienia roli selekcjonera u-21 ale o tym za chwile.
Podobno w kadrze gra jakiś Roch czy cuś ;)
Dlaczego startuje.
Kadra u-21 to taki potworek co dopiero kiełkuje i wszystko jest możliwe. Potęgi takie jak Hiszpania czy Włochy mają swoich 21 latków w dorosłej kadrze walczącej o medale MŚ, to daje możliwości innym walki o dobry wynik na ME czy też może i MŚ. Poziom będzie wyrównany i w moim odczuciu nie jesteśmy bez szans.
Trzon kadry będą stanowić gracze 21 letni. Tacy jak Golubowski, Mikulski, Zamecki, Wierzchowicz, oni powinni przejść z dorosłej kadry do u-21 i walczyć w ME. To zawodnicy ciągle trenowani w większości z dobrym kontaktem z menadżerami więc możliwość ustawiania indywidualnych treningów jest dosyć spora a to w moim odczuciu będzie kluczowe na ME.
Ale, tu należy zaznaczyć jedną istotną sprawę, obecni 21 latkowie, są graczami na 1 sezon, na nadchodzące ME. Wszystko co dalej, czy awansujemy czy nie, będziemy musieli budować na obecnych 20 latkach. Dlatego należy już teraz odpowiednio zadbać o ich trening a być może i powołanie do „dorosłej” kadry. To już kwestia ustalenia pewnych spraw z al_saidem. W końcu obiecał odmłodzić skład kadry ;)
Cele.
Cele są jasne. Mamy potencjał. Rywale nie mają przewagi zawodników trenowanych od dłuższego czasu. Powinniśmy walczyć o co się da. Wiele zależy od losowania, możemy trafić do grupy eliminacyjnej już na wstępie z Włochami i Hiszpania, a to by było mało śmieszne. Ale tanio skóry nie sprzedamy. Naprawdę patrząc na trzon kadry, zbudowany z obecnych reprezentantów, nie jesteśmy bez szans na wyjście z 2 grupy ME i na walkę o medale.
Zawodnicy.
Obecni reprezentanci (21) lat, mają dość wyraźną przewagę skilli nad resztą, ale muszą być uzupełnieni zdolną młodzieżą jak np. Um. Dlatego będą grali najlepsi w wieku 21 – 20 lat.
pozdrawiam
hatchet
i obiecuje nie zmieniać Rochowi daty urodzenia w paszporcie ;)