BuzzerBeater Forums

BB Poland > U21 - Przemówienia kandydatów

U21 - Przemówienia kandydatów (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: hatchet
This Post:
00
44369.2 in reply to 44369.1
Date: 8/13/2008 5:35:39 AM
Overall Posts Rated:
99
Sezon się zakończył, nowy jeszcze nie zaczął a tu jakieś wybory są i mnie by miało zabraknąć na ich starcie ;) Przed Play Offami postawiłem sprawę jasno wejdę do 1 ligi, wystartuje w wyborach, no to teraz nie mam wyjścia. Ale od początku, żeby zasady pewne obowiązywały:

O mnie słów kilka.
W BB od początku polskiej ligi.
- w lidze, wygrana III, wygrana II, teraz już ekstraklasa czeka na podbój ;)
- w PP, 2 razy ćwierćfinał tych rozgrywek i to ciągle mało ;)

Co się tyczy mojej dotychczasowej wiedzy na temat kadry.
Aktualnie już kolejny sezon pełnie rolę skauta polskich graczy obwodowych. Zaczynałem za kadencji Tripawa gdzie kadra była w powijakach, teraz za kadencji al_saida widać już wyraźny postęp naszych graczy, wystarczy popatrzeć na wyniki. Przez te 2,5 sezonu jakąś wiedze na temat graczy naszej kadry posiadłem i wydaje mi się ona kluczowa do pełnienia roli selekcjonera u-21 ale o tym za chwile.
Podobno w kadrze gra jakiś Roch czy cuś ;)

Dlaczego startuje.
Kadra u-21 to taki potworek co dopiero kiełkuje i wszystko jest możliwe. Potęgi takie jak Hiszpania czy Włochy mają swoich 21 latków w dorosłej kadrze walczącej o medale MŚ, to daje możliwości innym walki o dobry wynik na ME czy też może i MŚ. Poziom będzie wyrównany i w moim odczuciu nie jesteśmy bez szans.
Trzon kadry będą stanowić gracze 21 letni. Tacy jak Golubowski, Mikulski, Zamecki, Wierzchowicz, oni powinni przejść z dorosłej kadry do u-21 i walczyć w ME. To zawodnicy ciągle trenowani w większości z dobrym kontaktem z menadżerami więc możliwość ustawiania indywidualnych treningów jest dosyć spora a to w moim odczuciu będzie kluczowe na ME.
Ale, tu należy zaznaczyć jedną istotną sprawę, obecni 21 latkowie, są graczami na 1 sezon, na nadchodzące ME. Wszystko co dalej, czy awansujemy czy nie, będziemy musieli budować na obecnych 20 latkach. Dlatego należy już teraz odpowiednio zadbać o ich trening a być może i powołanie do „dorosłej” kadry. To już kwestia ustalenia pewnych spraw z al_saidem. W końcu obiecał odmłodzić skład kadry ;)

Cele.
Cele są jasne. Mamy potencjał. Rywale nie mają przewagi zawodników trenowanych od dłuższego czasu. Powinniśmy walczyć o co się da. Wiele zależy od losowania, możemy trafić do grupy eliminacyjnej już na wstępie z Włochami i Hiszpania, a to by było mało śmieszne. Ale tanio skóry nie sprzedamy. Naprawdę patrząc na trzon kadry, zbudowany z obecnych reprezentantów, nie jesteśmy bez szans na wyjście z 2 grupy ME i na walkę o medale.

Zawodnicy.
Obecni reprezentanci (21) lat, mają dość wyraźną przewagę skilli nad resztą, ale muszą być uzupełnieni zdolną młodzieżą jak np. Um. Dlatego będą grali najlepsi w wieku 21 – 20 lat.

pozdrawiam
hatchet

i obiecuje nie zmieniać Rochowi daty urodzenia w paszporcie ;)

From: wrona

This Post:
00
44369.3 in reply to 44369.2
Date: 8/13/2008 6:55:56 AM
Overall Posts Rated:
22
Widze że co bym nie napisał i tak nie zostane wybrany szanse są zerowe jak dla mnie :)
Mimo to zgłosiłem się co moge dać tej kadrze ? Świeżość i to chyba tylko tyle, jeżeli chodzi o moje doświadczenie w BB jest nieduże nadchodzący sezon będzie moim trzecim. W grze stworzyłem zespół pod koniec 4 sezonu był wtedy przy spodzie tabeli, ale już w tym sezonie wprowadziłem swoją ekipe do III ligi, sezon zasadniczy skończyłem bilansem 20-2 w Play off poszło mi dobrze. Jeżeli udało by mi się poprowadzić U-21 napewno starał bym sie z najwiekszych sił brnąć z tym zespołem do sukcesu a mogę gwarantować, że jestem ambitnym człowiekiem.

Message deleted
Message deleted
From: aimar

This Post:
00
44369.6 in reply to 44369.4
Date: 8/13/2008 3:12:26 PM
Overall Posts Rated:
16491649
Witam wszystkich.

Jako ze nie widze nawalu kandydatow ,postanowilem zglosic sie sam,co by hatchet zbyt latwo nie wygral.
W BB wlasnie rozegralem swoj pierwszy pelny sezon ,okraszony awansem z IVtej do IIIciej ligi.
Caly czas ucze sie gry i zdaje sobie sprawe ze Hatchet ma wieksze doswiadczenie a takze(skoro jest skautem) wiedze o stanie Polskiego narybku BB.
Jesli jednak to bedzie pierwszy sezon Kadry U21 to dlaczego selekcjonerem nie moglby byc nowicjusz?

Moge obiecac pelne zaangazowanie ,entuzjazm i pasje w prowadzeniu druzyny U21.
Potrafie sluchac i napewno gdybym wygral, nie zamknolbym sie sam w swoim swiecie ,nie sluchajac niczyich rad ktore moglby ewentualnie poprawic gre druzyny.

Reasumujac powodzenia wszystkim a najbardziej sobie:)

Message deleted
Message deleted
Message deleted
This Post:
00
44369.10 in reply to 44369.9
Date: 8/14/2008 4:51:42 AM
Overall Posts Rated:
2626
cóż by tu nakreślić za pomocą klawiatury, w BB jestem od samego początku(sezon 3), i od samego początku miałem farta gdyż przydzielona mi drużyna znajdowała się w pierwszej lidze, z której jak dotąd nie spadłem :P

mistrzostwa kraju jeszcze nie zdobyłem, bo jak nie meduza, to kniagi były nie do ogrania w PO, a w pucharze doszedłem najdalej do 7 rundy,

cóż mogę obiecać kadrze, już jako takie pojęcie o grze mam, jak trzeba to potrafię zaskoczyć rywala(mistrz perswazji i dezinformacji :P)

i to by było na tyle...

PS: jak narazie to chyba mam największą halę w kraju...

From: Wang
This Post:
00
44369.11 in reply to 44369.10
Date: 8/14/2008 9:51:54 AM
Overall Posts Rated:
22
Witam. Nie będę podawał swoich dokładnych danych bo mnie jeszcze na naszej-klasie dopadniecie :D hehe a tak poważnie. Na selekcjonera naszej kadry startuję po raz drugi. Wcześniej ubiegałem się o stołek w reprezentacji seniorów. Nie udało się- trudno. Teraz mam zamiar powalczyć o ten zaszczyt.

Moja nazwa drużyny to New York Yankees. W BB gram od samego początku istnienia polskiej ligi. Moim największym osiągnięciem jest bezapelacyjnie srebro w PP. 2 sezony temu byłem o krok od awansu do 1 ligi. O dziwo w finale konferencji udało się pokonać KKS Chudzielce choć później niestety porażka 2-1 z Murzynami-aktualnymi mistrzami polski !! W ostatnim sezonie klub znalazł się w pozycji spadkowej. Nie dlatego iż klub był za slaby na wyższe miejsce tylko fakt iż wiadomym było, że Chudzielce awansują postanowiłem zrobić rotacje w składzie i pokupić młodych zawodników na aktualny sezon. Może to się wydać dziwne, ale walczyłem w pewien sposób z KomOmbo Team o baraże. Na szczęście udało się zagrać w nich i zgarnąć kasę z biletów. W tym sezonie mam zamiar polepszać skład i walczyc o 1 lige.

Kadra U-21
Fakt, kadra młodzików będzie silna ale dużo zależy na kogo trafimy, choć cel powinien być zawsze jeden: walka o medale. Ważną rzeczą będzie dobra współpraca z obecnym selekcjonerem seniorów al said'em alby jakoś "podzielić" się zawodnikami. Uważam, że część 21 latków powinna przejść do kadry u-21 ponieważ mamy szanse zaistnieć na MŚ z ich wsparciem. Oczywiście do tego przyzwoici 20-latkowie, którzy cały czas się rozwijają i nie odstępują o wiele od grajków z dorosłej kadry jak np. Kubat i Szopa, którzy myślę, że będą pełnić ważna rolę. Można wykorzystać również takich graczy jak Borodziuk, który jak zauważyłem był trenowany pod SF przy graniu LI w meczach repry. Oczywiście wszystkich zawodników dopiero dokładnie bym poznał.

Gdybym został selekcjonerem miałbym wsparcie ze strony mego serdecznego przyjaciela ze szkolnych lat– Janka (Phoenix Suns). Wystarczy spojrzeć na jego osiągnięcia i każdy przyzna, że gracz BB z niego b.dobry. Również grał w finale PP i pare innych sukcesów klubu jak i w reprezentacji – skaut.

Last edited by Wang at 8/16/2008 5:11:21 AM