Israel
NT Ranking: 40 pozycja (przed 2 rundą ME)
Użytkownicy: 901
Sezon: 4
Menager: Mod-The Glove!
(37917) Izrael pojawił się w BB sezon przed nami, co niestety widać, chociaż jakiegoś wielkiego potencjału nie posiadają, to jednak dzięki zrównoważonemu rozwojowi, co można zobaczyć na przykładzie ich PG który jest obecnie na tl’u
(906919), mają oni bardzo zbilansowany skład, może bez specjalnych fajerwerków w ataku ale też bez specjalnie słabszej defensywy. Jest to chyba pierwsza drużyna w której tak wielu graczy jest z draftu (po sezonie 2).
Jak zagra Izrael nie wiem, co gorsza ich krzaczki są bardzo interesujące, ale kompletnie nic z nich nie wynika. Oczywiście mógłbym to próbować zrozumieć ale bez przesady to tylko gra. Wracając do głównego tematu czyli meczu, jak widać po ich poprzednich spotkaniach grają wszystko, wszędzie są nieźli, z Portugalią mieli naprawdę niezły poziom ataku w trumnie
(1831), teoretycznie grają na zmianę raz LI raz obwód, ale to tylko teoria tak naprawdę w ważniejszych meczach grają w trumnie, czy nasz mecz też uznają za taki nie wiem.
Już w poniedziałek ich selekcjoner zaproponował mi granie meczu na luzie, na co nie przystałem z kilku powodów. Nie wdając się zbytnio w szczegóły, może jeden z tych powodów najbardziej konkretny:). Zakładając że wygramy z nimi i z Niemcami, co mam nadzieję się wydarzy ich ewentualna wygrana z Włochami w ostatniej kolejce zepchnęła by nas zapewne na czwarte najgorsze, a przynajmniej trzecie miejsce. Niestety ich bilansu nie przebijemy różni nas 67 pkt czyli musielibyśmy wygrać 34 pkt i w ostatniej kolejce pokonać Niemców przynajmniej taką samą różnicą punktów co oni Włochów a to by się raczej nie wydarzyło. Także skoro nie mamy interesu w nabijaniu ich entuzjazmu odpowiedziałem odmownie na ich ofertę.
Co do nas to nie ma już miejsca na błędy przegramy i nasz ostatni mecz z Niemcami będzie miał tylko znaczenie statystyczne, wygramy będziemy nadal w grze. Widać więc z tego, że teoretycznie najlepszym wariantem byłby atak w pomalowanym, ale jak pokazały nasze poprzednie mecze przy takiej taktyce cierpi nasza defensywa co skazuje nas na konieczność zdecydowania się na konkretną obronę. Czyli w układzie gdy nie wiemy skąd nas podejdą powinniśmy zaatakować z obwodu, tyle że takiego wariantu ofensywnego z kolei mogą się oni spodziewać. Mam więc trochę dylematów związanych z tym meczem (także personalnych) ale skoro czasami podejmowałem słuszne decyzje może i tym razem dam radę.
W innych meczach Portugalia zmierzy się z Niemcami, optymalnie byłoby gdyby to Niemcy wyszli z tej potyczki zwycięsko, Portugalia ma gorszy bilans małych punktów, ale w ostatniej kolejce zagra z najsłabszą Słowenią gdzie zapewne znacząco poprawi swój dorobek. Niemcy na forum doszli do wniosku, że Portugalia zagra CT, i ta nadzwyczajna mobilizacja może skończyć się małym pogromem Portugali choć mam nadzieję, że to nie nastąpi. W drugim meczu pewni awansu Włosi zagrają ze Słowenią.
Last edited by al_said at 7/25/2008 6:19:09 AM