Herkese selamlar.
Yine bir seçim yine ben ve yine bir çok kelimeden oluşan uzun bir yazı.
Öncelikle, geçtiğimiz 4 sezonu düşünecek olursak yükselen bir ivme olduğunu söylememiz mümkün. Fakat toplam başarıyla bakacak olursak başarısız bir Avrupa Şampiyonası sezonu, grupta 3. olarak elendiğimiz ve nötr olarak nitelediğim bir başka Avrupa şampiyonası sezonu ve iki tane Teselli çeyrek finali.
Genel olarak çok ortalama gözüken ve başarılı veya başarısız denemeyecek bir süreç. Ama genel kadro ve başarı ivmesinin yukarıya gitmesi, en azından kendimce bir planlama yaptığım ve yeterli eforu sergilediğim konusunda bana bir şeyler gösterdi diye düşünüyorum.
Olur da bu seçimi de kazanıp göreve devam edersem öncekinden farklı olarak; havuzu genişletmeye veya havuzdaki çok sayıda oyuncuya efor harcamak yerine, daha az sayıda fakat iyi olacağı gözle görünen daha düşük sayıda oyuncuya odaklanacağım. İlk sezonlar 18-21 arası toplamı yaklaşık 250 oyunculuk database oluşturuyordum. Bu iş sezon başı 3-4 günün ciddi bir vaktini alabiliyor. Sonrasında bu sayıyı 200ün biraz altına düşürdüm. Gördüğüm o ki bu konuda efor harcamak yerine farklı alanlara odaklanmak daha mantıklı. Çünkü hiç beklemediğin oyuncular bile satışa çıkabiliyor, sahipleri bir anda oyunu bırakıyor, satın alan yabancılar bir anda antrenman&form olarak oyuncuyu bitiriyor vs vs.
Bunları kimseyi suçlamak veya yakınmak için yazmıyorum. Bu durum bizim milli takımımızda genellikle eşit seviye takımlara göre daha çok yaşanıyor gözlemlediğim kadarıyla. Bunun sebebi ise sanıyorum ki sabırsızlık.
Sonuç olarak elde olanla başarıya gitme ve taktiksel yapıya daha çok odaklanılan bir tarzda olmayı düşünüyorum devam ettiğim olasılıkta. Bu ilgi eksikliği olarak yorumlansın istemem, öyle olacak olsaydı daha düşük seviye bir milli takıma adaylık koyar çok daha rahat takılırdım.
Milli takımımızı şampiyonada yarışmacı yapacak ve birbirini tamamlayacak bir iskelet var, bunun için çaba gösteren coachlar sayesinde iyi bir 7li göze çarpıyor bakabildiğim kadarıyla. Daha son haline bakmadığım bir çok oyuncu var ve daha sağlıklı bir gözlem yapacağım önümüzdeki hafta içinde. 2 gün sonra basit bir ameliyat geçireceğim için evde bol bol vaktim olacak bu konuyla da ilişkili.
Herhangi bir soru için lütfen bana yazmaktan çekinmeyin, güzel bir seçim haftası dilerim.
Last edited by Honnete at 10/14/2025 5:30:30 PM