BuzzerBeater Forums

Βοήθεια – Ελληνικά > Βοήθεια

Βοήθεια

Set priority
Show messages by
This Post:
00
305483.1
Date: 7/14/2020 1:29:17 PM
Peristeri Thunder
A1
Overall Posts Rated:
133133
Καλησπερα,
μπορεις καποιος να με βοηθησει να καταλαβω 2-3 πραγματακια μου στο παιχνιδι μου σημερα γιατι μου φαινονται καπως αλλοκοτα?

(110834395)

Καταρχην πως γινεται ο αντιπαλος παιχτης να βαζει 58 ποντους με αυτα τα ποσοστα σε αμυντικο με 19 εξωτερικη κ εσωτερικη 11,καλο αμυντικο δηλαδη

44 ποντοι στο 3ο δεκαλεπτο απο αργο συστημα τοσο καιρο που παιζω με τις αμυνες που εβγαλα πρωτη φορα βλεπω

καταλαβαινω την διαφορα διαθεσης και την εδρα που θα πει καποιος αλλα παλι μου φαινεται too much!

Στην επιθεση μου δεν στεκομαι καθολου...

This Post:
00
305483.2 in reply to 305483.1
Date: 7/14/2020 4:26:33 PM
Overall Posts Rated:
1616
Καλησπέρα, δεν είναι αμελητέα τα + της διαφοράς διάθεσης και έδρας. Ένα το κρατούμενο. Ο αντίπαλος PG έχει διπλάσια αγωνιστική κατάσταση ( DMI) από τον δικό σου PG.
Επίσης, δεν ξέρεις τι skills επιθετικά έχει ο αντίπαλος PG.

This Post:
44
305483.3 in reply to 305483.1
Date: 7/15/2020 5:39:05 AM
Overall Posts Rated:
9999
Καλησπέρα,
Εκ πρώτης όψεως φαίνεται όντως παράξενο το αποτέλεσμα. Η μόνη λογική εξήγηση που μπορώ να δώσω για το πως έβαλε 58 πόντους ο Κινέζος, ενώ τον μάρκαρε τόσο καλός αμυντικός, είναι ότι λόγω της καλής ροής που είχε ο αντίπαλός σου έβρισκε ανοιχτά σουτ και lay-ups. Επειδή όμως μου κίνησε το ενδιαφέρον αυτό το παιχνίδι μπήκα στο play by play και κάθισα να δω πως προέκυψε κάθε εύστοχο σουτ και κερδισμένο φάουλ του Κινέζου που σου έβαλε 58 πόντους.

Εν μέρη έπεσα μέσα στις αρχικές μου υποθέσεις καθώς 9 από τα τα 22 εύστοχα σουτ του προήλθαν από ασίστ και ήταν ελεύθερα με βάση τις πληροφορίες που δίνει το play by play. 3 από τα 9 ήταν Jump shots, 2 ήταν καρφώματα και τα υπόλοιπα 4 ήταν reverse lay-ups. Οπότε τα 6 από τα 9 ήταν αυτό που λέμε "πάρε βάλε". Ο Κινέζος κέρδισε 6 φάουλ συνολικά, 4 ενώ τον μάρκαρε ο Τάσσιογλου που είναι και ο παίκτης με 19 περιφερειακή άμυνα και 11 εσωτερική ενώ τα άλλα 2 κερδισμένα ήταν εναντίον του Βαξεβανάκη, ο οποίος έχει 8,5 χιλιάδες μισθό. 3 κερδισμένα φάουλ απέναντι στον Τάσσιογλου ήταν σε προσπάθεια για reverse lay-up που στην πλειονότητα των περιπτώσεων(με βάση την προσωπική μου εμπειρία) προέρχονται από πάσα και όχι από ατομική ενέργεια για να πεις ότι κέρδισε φάουλ στα ίσια πάνω σε τόσο καλό αμυντικό, το τελευταίο κερδισμένο φάουλ εναντίον του Τάσσιογλου ήταν σε προσπάθεια για fade away που σχεδόν πάντα προέρχεται από ατομική προσπάθεια. Τα 2 φάουλ του Βαξεβανάκη ήρθαν να σταματήσουν ένα Jump Shot και ένα reverse lay-up, κάτι που είναι απολύτως λογικό καθώς σίγουρα υπήρχε διαφορά στην ποιότητα των δύο παικτών.

Οι υπόλοιποι πόντοι προήλθαν από καλάθια μετά από ατομικές προσπάθειες. 9 φορές κέρδισε στο ένας εναντίον ενός τον Τάσσιογλου ο Κινέζος, 4 φορές με Jump Shot, 3 με εύστοχη προσπάθεια για τρεις πόντους, 1 φορά με reverse lay-up και 1 φορά με hook shot. Πάνω στο Βαξεβανάκη σκόραρε 4 φορές, 2 φορές με Jump Shot, 1 φορά με reverse lay-up και 1 με εύστοχο τρίποντο. Θα γυρίσεις και θα μου πεις ότι και πάλι 9 καλάθια πάνω σε 19άρα περιφερειακή άμυνα και 11άρα εσωτερική είναι πολλά, εκεί λοιπόν πιστεύω έπαιξε ρόλο η διαφορά(έστω και μικρή) στην αγωνιστική κατάσταση των δύο παικτών, η έδρα, η διάθεση και πιθανότατα ο ενθουσιασμός αν είχε παραπάνω από σένα. Βέβαια κι ο Κινέζος δε νομίζω να είχε κάτω από 16-17 Jump Shot, 16 Drive και 9-10 εσωτερικό σουτ, οπότε η 19άρα περιφερειακή άμυνα του Τάσσιογλου λόγω των προαναφερθέντων λόγων ήταν πιο πολύ σαν 15-16 ενώ η εσωτερικά γύρω στο 8.

Κατά τα άλλα στο ριμπάουντ σου έκανε ζημιά με τις κατοχές να είναι 102-99 υπέρ του, μικρή διαφορά αλλά όχι αμελητέα. Η επίθεση σου υπολειτούργησε με βάση τα ratings και τα pp100 shots αλλά δικαιολογείται από την έδρα, τη διάθεση, τις εμφανώς καλύτερες αγωνιστικές καταστάσεις και ίσως τον ενθουσιασμό που είχε υπέρ του ο αντίπαλος σου.

Ελπίζω να σε βοήθησα να καταλάβεις λίγο καλύτερα το αποτέλεσμα του παιχνιδιού.

This Post:
00
305483.4 in reply to 305483.3
Date: 7/15/2020 9:56:24 AM
Peristeri Thunder
A1
Overall Posts Rated:
133133
Σε ευχαριστω παρα πολυ για την εξαιρετικη αναλυση σου!!

Απλά λες οτι άμε έβαλε τόσους πόντους με τέτοια ποσοστά σε τέτοιο αμυντικό,απέναντι σε χειρότερο αμυντικά παιχτή πόσα παραπάνω θα έβαζε?36/36?όταν σου βάζει το ένα τρίποντο μετά το άλλο λες τι γίνεται τώρα?έχει λογική?

Άμα δεις τις μεταγραφές του αντιπάλου,τον αγόρασε με 600κ,26 χρονών...πόσο καλός μπορεί να είναι με αυτά τα στοιχεία?

Όσο για την επιθεσή μου τι να πω?με βάση τα αμυντικά του ratings+τα pp100 πρέπει να ήμουν τραγικά άτυχος..οκ δεν είχα καλές καταστάσεις αλλά και πάλι τα core skills που έχω στα guards δεν θα έπρεπε να είχα πρόβλημα

This Post:
00
305483.5 in reply to 305483.4
Date: 7/15/2020 10:33:26 AM
HoopsByGoofs
IV.21
Overall Posts Rated:
33
Second Team:
ENS B.C.
Καλησπερα και απο μενα φιλε. Οσα ανεφεραν τα παιδια πριν απο μενα καλυπτουν πληρως και τις δικες μου σκεψεις για την απορια σου. Κατα την γνωμη μου, μην κολλας στο οτι ο PG του αντιπαλου σου εβαλε σχεδον 60 ποντους αλλα στο γιατι αυτο ηταν το ματσαπ που η αντιπαλη ομαδα προσπαθησε να βρει και τελικα τα καταφερε (δεδομενης και της πολυ καλης ροης που επιασε). Δες επισης:

α) Με μια προχειρη ματια ο ο αντιπαλος σου σχεδον σε ολα τα ματς χτυπαει εξωτερικα με υπομονετικη στον ασσο του
β) Τα στατιστικα του κινεζου στην επιθεση δειχνουν οτι οντως ειναι δυνατος επιθετικος, ακομα και αν οχι τοσο καλος ωστε να κερδισει κατα κρατος τον δικο σου, η αγωνιστικη κατασταση η εδρα και η διαθεση βοηθησαν αρκετα
γ)Η υπομονετικη με καλη ροη φουσκωνει αυτα τα ματς απ. Μπορεις ευκολα να βρεις αρκετα τετοια παραδειγματα.
δ)Με μια ζωνη τον ειχες κατ΄εμε)

This Post:
00
305483.6 in reply to 305483.4
Date: 7/15/2020 11:05:46 AM
Overall Posts Rated:
9999
Ήταν όντως υπερβολικά εύστοχος απέναντι σε πολύ δυνατό αμυντικό καθώς με βάση τα points per 100 shots χωρίς τους πόντους από τις βολές θα είχε σκοράρει 32 πόντους. Βέβαια δεν ξέρω κατά πόσο μετράνε και τα ελεύθερα σουτ στον υπολογισμό των pp100 γιατί αν δε μετράνε τότε μοιάζει φυσιολογική η απόδοση του καθώς σκόραρε 18 πόντους μετά από ασίστ, άρα 32+18=50 + 10 από τις βολές = 60 πόντοι που είναι πολύ κοντά σε αυτούς που σκόραρε τελικά.

Το είδα κι εγώ πόσα έδωσε για να τον αγοράσει οπότε φαντάζομαι το σκιλλσετ του θα είναι κάπως έτσι: https://i.imgur.com/KmdktIE.png Κάπου τόσα αξίζει ένας τέτοιος παίκτης σε αυτή την ηλικία και με αυτή την προοπτική.

Τέλος, συμφωνώ με τον MikeRB ότι με μια ζώνη 3-2 θα είχες κερδίσεις. Βέβαια μπορούσες να ρήξεις μέχρι και διπλό μάντεμα για patient, επειδή έχει παίξει σε όλα τα παιχνίδια το ίδιο σύστημα εκτός από ένα.

This Post:
00
305483.7 in reply to 305483.6
Date: 7/15/2020 12:25:16 PM
Peristeri Thunder
A1
Overall Posts Rated:
133133
Ναι οκ θεωρητικά η 3-2 θα του μείωνε τα ποσοστά από την αλλή θα με πλήγωνε περισσότερο στα ριμπάουντ που και από τα ratings φαίνεται οτί έχει αβαντάζ

Γενικά είμαι της άποψης πως παίζεις ζώνη όταν το μ2μ δεν σε καλύπτει.Όταν έχεις τέτοιο αμυντικό λες θεωρητικά δεν έχω πρόβλημα,πόσα να φάει?

Δεν πήγα να μαντέψω γιατί ήμουν σίγουρος με βάση τις άμυνες που είχα και φαίνονται στα ratings,όπως και στις χαμηλές άμυνες του αντιπάλου ότι δεν θα έιχα πρόβλημα και στις δύο πλευρές του παιχνιδού.Δυστηχώς τίποτα από τα δύο δεν δούλεψε!

This Post:
00
305483.9 in reply to 305483.7
Date: 7/15/2020 2:08:36 PM
Overall Posts Rated:
9999
Γενικά η 3-2 το καταστρέφει το patient όσο καλή ροή και να έχει ο άλλος μπλοκάρει επειδή κανένα match-up δεν είναι σταθερό οπότε δεν μπορεί να το εκθέσει στο μάξιμουμ. Θα είχες μεγάλο πρόβλημα στο ριμπάουντ όντως αλλά πιστεύω με βάση τα ratings που έβγαλες θα κράταγε η άμυνα σου ανεξάρτητα από την λίγο μεγαλύτερη διαφορά στις κατοχές.

Η μαντεψιά αν την έχεις σίγουρη είναι λάθος να μη τη ρίχνεις κατ εμέ όσο αισιόδοξος και να είσαι για το παιχνίδι, σου δίνει αρκετά καλό boost για μια καλύτερη διαφορά πόντων ή/και πιο σωστά κατανεμημένα λεπτά στους παίκτες σου λόγω blow out.

This Post:
00
305483.10 in reply to 305483.9
Date: 7/15/2020 2:14:33 PM
Peristeri Thunder
A1
Overall Posts Rated:
133133
Την έχεις σίγουρη ποτέ την μαντεψιά?Αν επέλεγε κάτι άλλο σε συνδυασμό με την χαλαρή που έπαιξα θεώρησα οτι θα ήταν μέγιστο ρίσκο και θα έχανα μετά δικό μου παιχνίδι.Την εξέλιξη βέβαια που είχε το παιχνίδι δεν την περίμενα ποτέ.

Ηταν ένα καλό μάθημα για την συνέχεια αυτό το παιχνίδι.Βγήκαν καποια χρήσιμα συμπεράσματα.

This Post:
00
305483.11 in reply to 305483.8
Date: 7/15/2020 2:23:35 PM
Overall Posts Rated:
9999
Το ότι αυτός που αντιμετώπισες εσύ είναι πιο ολοκληρωμένος παίκτης, πιθανότατα καλύτερος αμυντικός, δε σημαίνει ότι έχει και παραπάνω επιθετικά skills, μιλάμε μόνο για επίθεση που παρά την διαφορά στο μισθό και πάλι μπορεί ο Κινέζος που αντιμετώπισε ο Gastone να έχει συνολικά παραπάνω Jump Shot και Drive που είναι τα πιο βασικά skills για τον target man στο patient. Οπότε το ότι είναι καλύτερος παίκτης συνολικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν επιχείρημα ότι η 16/16 άμυνα που χρηισμοποιήσες εσύ είναι πιο σωστή επιλογή από την 19/11 του Gastone.