Öncelikle iyi seçimler herkese.. Tartışma başlığı boş kalmasın, ben 3. sezonda oyuna başlayan biri olarak kendimce görüşlerimi belirteceğim. Şimdilik 4 adayımız var(seçim konuşması yapmayan adayı saymıyorum). Aday konuşmalarını okuduğumda dikkatimi çeken birkaç şey var. Öncelikle cmlatly hocam, SampiyonGeriDöndü hocam ve Gökhan(Gogo11) hocamın konuşmalarında üçünün de kendi takımlarındaki oyunculara dem vurması benim mantığıma göre seçim konuşmasına pek uygun gelmedi. Tamam oyuncu yetiştirmeye önem verildiğini göstermeye çalıştıklarını göstermek için belki söyleniyor bu ama aynı şekilde biraz da antipatik duruyor seçim sırasında kendi oyuncularına mt'de ayrıcalık tanıma düşüncesi gibi göründüğü için bence. Kötü niyetli olduklarını düşünmüyorum ama hitabet olarak yanlış kullanıldığını düşünüyorum. Neticede mt'deki tüm oyuncuları u21 koçu değil de Türkiye'deki şu anda görünen 609 kullanıcı başta, ardından da diğer tüm BB kullanıcıları yetiştireceği için, ''Ben böyle oyuncu yetiştirdim bak'' demek yerine, ''Ben herkesi şöyle şöyle yönlendireceğim ve böylelikle mükemmel bir neslin gelmesine katkı sağlayacağım'' demesi bence çok daha uygun olurdu. U21 milli takımlarının asıl amacı bu zaten.
Diğer bir mesele olarak, Gökhan Hocam(Gogo11) ve Selim Hocam(D-Will8) özellikle bu sezon başarı beklenmemesi gerektiğini samimiyetle vurgulamışlar. Haklılar da muhtemelen, katılalım buna hadi tamam ama aday olan arkadaşlara saygısızlık yapma amacı kesinlikle taşımadan söylemek istediğim, sorun olduğunu düşündüğüm bir konu var. Milli takımlarımıza uzun süredir TBL'den aday çıkmıyor, 2. ligden de çok nadiren çıkıyor. Bu sezon da cmlatly Hocam 2. lig, diğer adaylar 3. ligden. Bu tabi ki bir kötüleme değil, hatta stratejik düşüşler de zaman zaman oluyordur lakin oyunda daha köklü olan ve daha üst seviyelerde mücadele eden takımların da en azından adaylıkta görünmesini isterim ben. Bu sıkıntının en başta sebebinin ise oyundaki heyecan seviyesinin eski sezonlara oranla oldukça azalması olarak gördüğüm için, bu seçimde U21 koçu seçilecek hocamızın en başta bu hareketliliği sağlamak için de gayret göstermesini bekliyorum ben. Oyuna, u21 maçlarına ve oyuncu geliştirmeye teşvik etmek için bir takım etkinlikler düzenlenebilir mesela. Seçilecek koçumuzun gözlemci ekibinin yanında 1-2 kişiden oluşan bir aktivite ekibi de olması, ciddi manada bir renk getirecektir diye düşünüyorum. Bu ekip yarışmalar düzenleyebilir doğrudan U21 takımıyla ilgili. Arkadaşlardan bu yarışmalara sponsor olacak birileri çıkarsa belki kazanana taraftarlık verilebilir daha önceden benzerlerinin yapıldığı gibi veya o şekilde bir sponsor bulunamasa da foruma bağlılık ve oyun içi iletişim artabilir, bu da doğrudan oyuncu kalitemizi de etkileyecektir oyuna artan ilgiyle beraber. Aktivitelere örnek olarak da eskiden yapılan maç tahmin yarışmalarının yanında, mt'ye girmeye aday olan oyuncular üstünden bir takım oyunlar üretilebilir. Ya da aylık veya sezonluk ''BB Türkiye Gençlik Ödülleri'' gibi bir etkinlik düzenleyip adaylar belirleyip orada farklı klasmanlarda oyuncuları ve hocaları aday yapıp forum keyfini arttırabiliriz. Yani son dönemde seçimlerde kullanılan oy sayısının bile ciddi manada düştüğü görüldüğünde bu tarz hareketlerin getirilmesi de gerçekten hem oyun keyfini arttıracak hem oyuncu kalitesini de etkileyecektir...
Misal 13. sezonda benim de adayı olduğum Türkiye Milli Takım'ı seçimlerinde Ben 60 oy alarak 3. olmuştum. Oy sayıları ise 76-72-60-38 şeklindeydi. Sözün özü bu hareketi yeniden getirelim, gerekirse hocalar birliğini toplayalım. Aksakallı hocaları çağıralım:)) Seçimden kopardım konuyu gibi olmasın, tüm oyun dinamikleri birbiriyle bağlantılı diye, genel olarak konuştum içimi döktüm işte:)
Başarılar, iyi olan kazansın...
Last edited by KANarya at 8/31/2016 3:50:10 PM