Tüm yorumları okumakla birlikte, herkezin haklılık payının çok yüksek olduğunu öncelikle belirteyim.
Benim şahsi yorumumda, Turgay gibi değerli bir pivotu yetiştirdiği için öncelikle hocamı yürekten tebrik ederim. Lakin şunuda söylemeden edemiyceğim, Bu sene ilk kez TBL'de oynayan biri olarak beni tecrübeli menejerler sınıfına almayın fakat, Turgay benim yaklaşık 2-3 sezondur çok yakından takip ettiğim bir oyuncu. Eğerki Ribo'su 20 olmasındansa 16-17 seviyelerinde tutulsa idi (max18) ben oyuncuyu takıma katabilme adına ne gerekiyorsa yapardım hatta Takımı bile onun üzerine kurabilirdim.. Gerekirse aldıktan sonra lig düşmek dahil.. **((Elde avuçta olan bütün parayı sererdim yoluna))**
Oyuncu yetiştirirken ideal özellikler ideal oranda yakalanıp, zamanla maaş dengeside düşünülerek özellik dağılımı iyi yapılmalı. Turgay Ribosu 16 -17 civarında bırakılsa idi belki maaş oranındada bu sene zorlanmayabilirdin, en azından mevcut maaşı olmayabilirdi. Ribaunt canavarı yapmak istiorsan bu sene 18-19 seviyelerini yakalaman daha makul olabilirdi. Yada oyuncu'ya biraz daha efektif özellikler katılsaydı, Sen yada oyuncuyu sattığında alan arkadaş süslemesini istediği şekilde yapabilirdi. (Örn;Ribo 20 yada iç şut canavarı vs. vs. v.s.)
**Eminimki oyuncu bu yönde olsaydı, Maaşı karşılayamıyorsan oyuncuyu satılıga çıkarmadan güvendiğin üst lig menejerleri ile istişare yapar, bb-mail telefon vs. Yada bir konu açıp Mt için oyuncunun yabancı lig takımlarına gitmemesi için herkez telkinde bulunulurdu. Muhtemelen bir üst lig menejeri onun için takımdan satacağı oyuncuları satıp gerekli bonservis maliyetini oluştururdu.. Oyuncuda sonrasında satışa çıkarıldığında muhtemelen o arkadaşta kalırdı.. Üst lig takımlarının elini taşın altına koyması dediğimiz olayda tam anlamıyla gerçekleşirdi.. Süsleme dediğim olayda MT ihtiyacıda göz önünde bulundurularak alan TBL. hocası (yada 2.lig hocası) tarafından oyuncu adeta milli takım ihtiyacına göre inci gibi işlenerek yapılabilirdi... İşte o zaman tam bir kazan kazan politikası olurdu. Sen Turgay milli takımı sırtlarken o adamı ben yetiştirdim diye gönüllerde taht kurabilirdin.
Benim hocama nacizane tavsiyemde özelliklede (Pivot) ve yüksek maaşlı oyuncu yetiştirirken paralelinde (tanking) yapabilirdi. yada en azından 2.lige çıkıp orta sıra takımı olunabilirdi. Sadece oyuncu yetiştircem deyipte alt liglerde mücade etmekte yetmiyor....!! (Yanında oyuncuyu yetiştirebilecek gücü karşılıcak maliyetlerde düşünülmeli, 2.lig gelirleri tabiki daha iyi 3.lige oranla) Oyuncu yetiştirirken de yine bir aşamadan sonra lig atlamanın da bunun olmazsa olmaz bir parçası olduğunu düşünüyorum..
Bu yüzden üstte yazdıklarımla birlikte, T-mac hocamın mesajını dikkatli okumanızı tavsiye ediyorum...!!
Günün özeti olarakta, Hocam oyundan ama haa soğumayasın sakın sonuçta Turgayı yetiştiren sensin, nekadar emek verdiğin aşikar.. Pes edenlerden olma sakın.. Bunu bir tecrübe ve referans olarak al kendine, ve daha iyi bir oyuncu yetiştirmek için yeni bir başlangıç yap derim..
**Ek olarak bazı yerlerde şahsına benzetmeler yaptım hocam, sakın üstüne alınmayasın. Dediğim gibi Turgay gerçekten çok ama çok değerli bir oyuncu. Tekrardan tebrik ederim böyle bir oyuncu yetiştirdiğin için..