аз, както вече може да се види на страницата на изборите uBAH реших да се пусна в надпреварата, която този сезон се очертава доста сериозна. Има голям брой кандидати, на всички пожелавам успех.
След вече не малко време прекарано в играта мисля, че ми е време да се пробвам за постта. И за разлика от другите кандидати, които може след моето изказване да решат да се активизират - аз възнамерявам да представя все пак своите виждания относно това какво бих направил, ако евентуално бъда избран.
1. Ще се опитам да обясня разликата между тренирането на играчи за U21 и НО и какви са плюсовете и минусите на едното и другото.
2. Аз, както сами виждате от изявите ми из форумите, мога да бъда доста упорит, а според някои и нагъл и нахален, което в този случай мисля, че ще бъде от полза, с което се надявам да спечеля повече мениджъри за каузата (трениране на играчи за U21).
3. Ще се опитам да вкарам в прцеса на тренировки и играчи с по-нисък потенциал 6-8, което за U21 е напълно достатъчно. Това ще даде възможност повече играчи с по-висок потенциал да бъдат приоритетно тренирани за НО и в същото време по-голям брой играчи, тренирани за U21. В момента мениджърите избягват тренирането на играчи с потенциал 6-8, заради ограниченията, които налага този по-нисък потенциал, но това си има своите плюсове (което е всъщност част от т. 1).
4. Виждам, че комуникацията с треньора на НО не е била добра поради някакви причини (не мога и не искам да гадая) и ще се опитам тя да бъде на нужното ниво, което при всички положения ще бъде полезно.
5. Групата е много тежка и едва ли можем да бъдем оптимисти за някакво страхотно представяне и тук идва финалния етап от концепцията. Иска ми се да гледаме с една по-дългосрочна перспектива. Неведнъж съм казвал, че който и да е треньор за 2 сезона не може да постигне нищо, а дори 4 може да не се окажат достатъчни за високи резултати.
-Ще е малко трудно да се случат нещата (да се убедят повече мениджъри да тренират), защото отнема време и затова може би ще е нужен един период от порядъка на 4-6 сезона. Затова искам да кажа, че дори да не бъда избран аз - ще отстоявам това мнение и ще подкрепям новия мениджър на U21, освен ако не демонстрира добро виждане върху тактиката в мачовете и не покаже нужната активност.
Ако съм успял да ви убедя, гласувайте за мен, ако не - за своя фаворит. А на конкруенцията пожелавам успех!