BuzzerBeater Forums

Srbija - II.3 > Sezona 32

Sezona 32

Set priority
Show messages by
This Post:
22
272435.1
Date: 08/05/2015 07:09:31
Overall Posts Rated:
353353
KK Sveti Vid zvanično je otpočeo pripreme za novu sezonu na jučerašnjoj prozivci prvog tima. Menadzer Gomeljski na raspolaganju ima 16 igrača. Klub je napustio samo Joni Virta koji je pronašao uhlebljenje u Kanadi. Sa druge strane došlo je čak pet pojačanja, od čega su trojica iz omladinskog pogona. Sa svima su potpisani probni jednogodšnji ugovori sa opcijom slobodnog odlaska u bilo kom trenutku, uz simboličnu transfer nadoknadu. Takođe je otvorena mogućnost odlaska i trojici starosedelaca koji nisu zadovoljni svojim statusom u ekipi.

Ono što je navijače najviše interesovalo da vide su dva nova pojačanja za koja menadzer Gomeljski tvrdi da su najkvalitetniji igrači koji su na tim pozicijama do sada igrali u Svetom Vidu. Prvo je potpis na vernost stavio još u jeku prošlosezonskog plejofa domaći veteran, povratnik iz australijske pečalbe Zoran Papan. Papan ima iskustvo igranja u prvim ligama, kako našoj tako i australijskoj, zavidne je košarkaške inteligencije i tehnike. Gomeljski očekuje od njega da zajedno sa Negovanovićem stvori neprobojan bedem pod košem, što je prethodnih sezona manjkalo ekipi.

Zatim je juče popodne pristigao i španski internacionalac i nekadašnji mladi reprezentativac ove zemlje, Pedro Koskarate, Ovaj prevejani organizator igre poznat je i kao vrlo opasan napadač. Zanimljivo je da je Koskarate u jednom trenutku bio saigrač Papanu u Australiji, te su se dva stara znanca vrlo srdačno pozdravila i vidno obradovala što će nastupati ponovo u istom dresu. Pored toga Koskarate je nekada igrao za Mašinac, tako da poznaje prilike u Srbiji i lako će se uklopiti u način zivota i rada.

Osovina tima iz prošle sezone i dalje je tu. Kapiten Lazar Negovanović počinje svoju 14. sezonu u omiljenom dresu. Ne krije da se oseća nikad motivisanije i da je srećan što je uprava obezbedila saigrače sa kojima moze da konkuriše za visok plasman posle nekoliko slabijih sezona. Tomas Roland je ponovo prošle sezone bio najefikasniji i kako sam kaze sa godinama ruka je samo mirnija i preciznija, te očekuje da i ove sezone pokaze sve što ume. Jadran Golik je prošle sezone pokazao koliko je bitan šraf u mašineriji kluba u nekim prelomnim utakmicama i svakako će ove godine samo napredovati sada kad se maksimalno aklimatizovao. Konačno tu je i legenda kluba, 38-godišnji Lauri Valk koji započinje svoju sedmu sezonu na veteranskom minimalcu ali sa maksimalnom spremnošću da svo stečeno iskustvo ulozi na dobrobit kluba.

Tu su i odlični rezervni igrači Vidoje Mirosavljević i Ragip Papatja koji su ponikli u Svetom Vidu. Gomeljski ne zeli nikako da se odrekne njjihovih usluga, te kaze da osim igrača na transfer listi neće biti više prodaja. Sa druge strane izvesno je da će klub pojačati još barem jedan igrač čim se pregovori koji su u toku priblize kraju.

Očigledno je da je finansijska rekonstrukcija na Neimaru završena na pravi način i da se pojačavanjem igračkog kadra sada ističu veći apetiti. Da li će ti novi vetrovi koji duvaju pogurati Sveti Vid preko prošlogodišnjeg uspeha u vidu finala konferencije ostaje da se vidi, ali za sada je jasno da je sezona na Neimaru otvorena gromko poput poklopca na šampanjcu "Kristal" koji je Gomeljski nemilice točio na prijemu povodom starta sezone 32.

This Post:
00
272435.3 in reply to 272435.2
Date: 08/08/2015 15:16:43
Overall Posts Rated:
1616
Ja zadovoljan startom sezone :)

This Post:
00
272435.4 in reply to 272435.3
Date: 08/08/2015 19:07:59
Overall Posts Rated:
5757
Cestitam na pobedi i fantasticnom otvaranju sezone.Neka ti cela sezona bude uspesna kao i ova prva utakmica

Novajlije dobrodosli i puno srece u predstojecoj sezoni!

This Post:
00
272435.5 in reply to 272435.4
Date: 08/09/2015 12:36:08
Overall Posts Rated:
1616
Cestitam na pobedi i fantasticnom otvaranju sezone.Neka ti cela sezona bude uspesna kao i ova prva utakmica :)

Novajlije dobrodosli i puno srece u predstojecoj sezoni!

Ovo je prva utakmica koju smo odigrali egal znao sam da ce biti cupavo jer smo tu negde u prethodne dve sam ja igrao ili ct ili opusteno :)

This Post:
00
272435.6 in reply to 272435.5
Date: 08/09/2015 13:03:16
Overall Posts Rated:
5757
Ma nema sta da se uporedjuje bolji si(i bices) ove sezone.Imas iskusnije igrace i duzu klupu.Gajio sam male nade da ce domaci teren mozda doneti prevagu ali uzalud

Ove sezone je cilj 6-7 pozicija zbog skautinga potencijalnih mladih domacih novajlija.Minule sezone barem po meni u nasoj ligi nije bila neka draft klasa te se uzdam da ce ova biti znatno bolja.Jurim neko dobro krilo da se prikljuci treningu buducoj zvezdi magicnih chengjingu.

This Post:
11
272435.7 in reply to 272435.6
Date: 08/10/2015 03:59:06
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
461461
Second Team:
Mad Mamba Academy
Спортски поздрав свим љубитељима ове игрице из лиге II.3.

Морам да похвалим новајлије јер су сјајно отворили сезону. Нажалост, BRAIN BURNER је сагорео у жељи за доказивањем пред новим изазовима па представа у Mad Center-у неће бити на завидном нивоу, али добро...

Елем, буразер отишао у II.1 и ја као да бацим поглед на лигу кад тамо хаос на форуму. Пишу људи са обе руке, да не верује човек... Овде једино овај Папа(н)реста каже реч-две и Цоне и Видојко се укључе лечка. Ја се олењио, Видојку згаснула инспирација и одосмо...

Ја обећајем да ће се потрудим више да се укључујем, надам се да ће и остали...
:)

No guts, no glory!
This Post:
11
272435.8 in reply to 272435.7
Date: 08/10/2015 06:30:26
Overall Posts Rated:
353353
Sveti Vid pobedom je započeo takmičenje u sezoni 32. lige II-3. Pred svojom publikom ubedljivo je savladana nimalo naivna ekipa Žarkova koja je prošlu sezonu završila na neutralnoj petoj poziciji što je za debitanta u ligi bio odličan uspeh. Od samog starta granitnom odbranom su zaustavljeni svi prilazi ka košu te su gosti prvu četvrtinu završili sa svega osam postignutih poena. Do kraja se razlika samo uvećavala pa čak i kad su rezerve izašle na teren nije se osetio pad u igri. Konačnih 97-58 je najubedljivija pobeda u dosadašnjim susretima ova dva tima. Žarkovčani su po treći put ostali kratkih rukava u duelima sa Svetim Vidom. Ovoga puta nisu bili tako blizu kao krajem prošle sezone kada im je pobeda zamalo izmakla. Ipak, ovaj tim radi planski i sigurno je na putu stalnog jačanja. Gomeljski je bio zadovoljan ostvarenim rezultatom i formom koja je pokazana na početku sezone kada su noge još teške od fizičkih napora na pripremama, a ruke još uvek nezagrejane: "Odigrali smo angažovano i ozbiljno. Pokrili smo skok i odigrali paklenu odbranu. To je recept kojim se dobijau utakmice".

Na kraju utakmice desio se i jedan lep gest koji je izazvao aplauz svih prisutnih u areni Proviđenje. Jedan mališan je dotrčao na parket i zamolio Pedra Koskaratea da mu da dres. Iako su redari nepotrebno reagovali i pokušali da udalje mališana sa parketa iz "bezbednosnih" razloga, Pedro ih je zaustavio i poneo švrću na ramenima do centra terena gde su ostali igrači proslavljali pobedu sa najvatrenijim pristalicama. Nakon što su otpevali pesmu "Grlo cepam, dlanovi bride, u srcu mom si Sveti Vide", Pedro je uručio dečaku dres i ispratio ga do ponosnih roditelja koji su stajali pored ograde. Očigledno da je simpatični Baskijac već postao idol navijačima, s obzirom da njegova igra po terenu pleni oko. Skoro takav majstor lopte nije igrao u Svetom Vidu, možda još od kako se penzionisao legendarni kapiten Anđelić. Pedro je posle utakmice dao i intervju za specijalizovani košarkaški nedeljnik koji ćemo i mi preneti u toku nedelje u celini.

Nakon utakmice nije bilo mnogo vremena za slavlje i odmor. Čini se da prva prava provera mogućnosti ovog tima sledi već sutra kada Sveti Vid gostuje SO Giantsima. Giantsi smatraju Sveti Vid svojim najvećim rivalom ali je pitanje koliko u ovom sastavu mogu da pariraju dosta skupljem timu sa Neimara. Gomeljski smatra da ne sme biti opuštanja u redovima njegove ekipe: "Moramo da u meč uđemo maksimalno koncentrisano i da od početka nametnemo svoj ritam. S obzirom na njihovu skraćenu rotaciju očekujem da kako utakmica bude odmicala prelomimo, ali oni su žilavi i umeju da se vrate, osim toga biće motivisani da nas pobede pred svojim navijačima i kamerama."

Ovaj meč biće prenošen na prvom programu državne televizije. Karte su u prodaji od danas. Mali kontigent navijača Svetog Vida putovaće sa ekipom i biće smešten u odvojenom delu arene. Gomeljski će se kao i obično smestiti u loži Giants arene gde će uživati gostoprimstvo svog kolege Atlasa i po svojim oskudnim uniformama nadaleko čuvenih hostesa koje će servirati velike količine beluga kavijara uz ohladjenu gray goose vodku kako bi dvojica kolega mogli da u miru isprate duel svojih klubova. Za obične smrtnike tu je i pljeskavica uz bezalkoholno pivo koja se može dobiti za 350 dinara, odnosno 300 uz godišnju kartu.

This Post:
00
272435.9 in reply to 272435.7
Date: 08/10/2015 13:23:55
Overall Posts Rated:
1616
Елем, буразер отишао у II.1 и ја као да бацим поглед на лигу кад тамо хаос на форуму. Пишу људи са обе руке, да не верује човек... Овде једино овај Папа(н)реста каже реч-две и Цоне и Видојко се укључе лечка. Ја се олењио, Видојку згаснула инспирација и одосмо...

Papa(n)resta se nada da ces ove sezone gostovati u Vucijoj Jazbini kako bi smo bili u prilici da vas docekamo kao pravi domacini i isprasimo sa 10 tak razlike

From: Cone 94
This Post:
11
272435.10 in reply to 272435.9
Date: 08/10/2015 15:20:40
Overall Posts Rated:
5757
Kada je rec o magicnima ove sezone se nastavlja proslogodisnji plan sa ciljem prosirivanja budzeta i pripreme tima za napad na prvu ligu kroz koju sezonu.Ove godine cilj je postavljen na kup Srbije,dok kada je rec o ligaskim obavezama plan je da se zauzme 6-7 pozicija zbog predstojece draft klase.

Od buduceg centarskog dvojca Nalic-Zalan se mnogo ocekuje ove sezone.Predstoje poslednje dve sezone u kojima tim stavlja akcenat na razvijanje ovih igraca sa nadom da ce za sezonu-dve stasati u vodece figure svoje ekipe.

Sa iskusnim veteranima Jedlikom i Balsicem stucni stab je uspeo da dogovori saradnju na barem jos jednu godinu.Od ovih igraca se povrh svega ocekuje da svojim iskustvom doprinesu u borbi za opstanak,kao i da rese prelomne meceve u sezoni.

Majerowski takozvano prvo dete magicnih,igrac koji vec osmu sezonu nosi dres ovog kluba ponosno je izjavio da jos nije spreman da promeni sredinu uprkos ispadanju iz prve postave.Navijaci svakako ne zaboravljaju njegov doprinos u prolazu prvo u trecu a zatim i u drugu ligu.Neki mediji spekulisu kako je upravo to glavni razlog ostanka.Kako se navodi nezvanicno,igrac je spreman da boravi na istoj adresi sve do prolaza tima u prvu ligu.Da li su ovo samo price ili ima istine u svemu tome vreme ce pokazati.

Kada je rec o transferima glavno pojacanje ovog leta bio je mladi kinez Chengjing.Za igraca ovih godina orlando magic je izdvojio rekordnu sumu novca.Od njega se ocekuje veliki napredak predstojecih sezona.Vec u uvodnoj sezoni igrac zamenjuje vec pomenutog jedlika i ostvaruje solidnu minutazu.Kako kaze prvi covek magicnih u ovog igraca klub polaze najvece nade.Od ovog igraca strucni stab ce pokusati da napravi buducu zvezdu kluba a samim tim i ostvari dugorocno resenje na poziciji krila.Ogroman pritisak je na ovom igracu,mnogo ulozenog novca i velika ocekivanja glavni su razlozi da se postavi pitanje da li ce ovo biti najveci pogodak ili najveci promasaj orlanda.Da li ce gromoglasna ,, Orlando Magic arena" probuditi strah ili snagu u ovom igracu videcemo u predstojecim sezonama!

Last edited by Cone 94 at 08/10/2015 15:22:39

This Post:
00
272435.11 in reply to 272435.9
Date: 08/10/2015 16:42:14
Бесни Цветићи
III.3
Overall Posts Rated:
461461
Second Team:
Mad Mamba Academy
Од тебе, рођени, не жалим да изгубим. Само кидај!
;-)

No guts, no glory!