BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > Basketbol

Basketbol

Set priority
Show messages by
From: Guzzz
This Post:
00
271135.1
Date: 6/22/2015 12:25:57 PM
Overall Posts Rated:
255255
Yeni sezon için yeni bir başlağımız olacak anlaşılan :)

From: D-Will8

This Post:
00
271135.2 in reply to 271135.1
Date: 6/22/2015 3:14:45 PM
Overall Posts Rated:
140140
Bütün mesajlarıda sen 1000 liyorsun arkadaş. :)

O değilde TBL her sezon üstüne katarak ilerliyor kalitede.Önümüzdeki sezon çok daha zevkli olacak.

This Post:
00
271135.3 in reply to 271135.2
Date: 6/23/2015 5:45:08 AM
Overall Posts Rated:
255255
Milli takım aday kadrosu açıklandı.
Hem kadro seçimi hem de Ergin Ataman'ın açıklamalarına eve gelince çemkireceğim :)

This Post:
00
271135.4 in reply to 271135.3
Date: 6/23/2015 10:54:48 AM
Overall Posts Rated:
255255
Öncelikle bir önceki başlıkta Derrick Brown için 2 yıl, 1.8m yazmıştım ama 2 yıl, 3.8m imiş alacağı ücret. Baya fark var tabi :)

Milli takım konusuna gelirsek tabii ki en büyük tartışma konusu Enes Kanter'in takıma alınmaması.
Kısaca "rezalet"tir. Bahanesi de "geçen sezon yakaladığımız istikrarı devam ettirmek"dir.
Bir insanı politik görüşü sebebiyle takım dışı bırakmak kabul edilemez bir durumdur.
Bana göre bahanesi de çok daha saçmadır; "geçen sezon yakalanan istikrar".

"Türkiye'nin en iyi, en ileriye dönük, milli takımda oynamaktan gurur duyan, ay-yıldızlı formayı giymenin her şeyin üzerinde olduğunu hisseden oyuncularla yola çıkıyoruz. Geçen yıl da böyle yola çıkmıştık ve çok şükür kimsenin şans vermediği Dünya Şampiyonası'nda gurur duyulan bir Türk Milli Takımı izlettirdik. Her ne kadar madalya kazanamasak da geçiş jenerasyonunda dünyanın en iyi 8 takımı arasına girmeyi başardık. Bu sene de Avrupa Şampiyonası'nda madalya hedefleyeceğiz, 2016 Olimpiyat Oyunları için vize almaya çalışacağız. Herkese hayırlı olsun."

Bu da o fantastik açıklamanın bir kısmı.
"Kimsenin şans vermediği Dünya Şampiyonası'nda gurur duyulan bir takım izlettirdik. En iyi sekiz takım arasında kalmayı başardık."
Gerçekten çocuk kandırıyorlar herhalde; yendiğimiz takımlar Finlandiya, Dominik Cumhuriyeti, Yeni Zellanda ve Avustralya idi. Bu takımlardan hangisini dünyanın ilk sekiz takımı arasına koyabiliriz ki? Ukrayna'ya kaybettiğimizi de unutmamak gerek tabi.

Ergin Ataman'ın milli takımı yönetme anlayışı ile ilgili de defalarca yazdım. Diyecek bir şey bulamıyorum artık.

Almanya, İtalya, Sırbistan ve İspanya'lı bu grupta yine gurur duyulacak bir takım görecek miyiz acaba?
Ergin Ataman'ın turnuva sonrası görevini bırakması en büyük temennim şu anda.

Bir de Ender'in kadroya alınmayışı da var. Ender elimizdeki en iyi yerli oyunkurucu durumunda şu an. Kenan'ın o boş yere gaza gelip yaptığı aptal faulleri ve sokamadığı boş üçlükleri bol bol görürüz herhalde. Kenan'ın şu durumuyla kadroya girmesi (as kadroya alacak herhalde) de saçmalıktır (Kenan'ın geçirdiği ilk sakatlıktan önce durum böyle değildi tabii ki ama köprünün altından çok sular aktı).

Edit: E bu arada madem Ergin, istikrarı korumak istiyor. Ender ve Kerem Gönlüm nerede? Neden almadı onları? (Cenk, Barış Ermiş ve Tunçeri anlışılabilir..)

Last edited by Guzzz at 6/23/2015 10:57:50 AM

This Post:
00
271135.5 in reply to 271135.4
Date: 6/23/2015 11:52:40 AM
Overall Posts Rated:
255255
Aklıma geldikçe yazıyorum;

Engin Atsür'ün şu kadroda olmaması da bir hayli enteresandır.

This Post:
00
271135.6 in reply to 271135.5
Date: 6/23/2015 3:21:59 PM
Okan's 12
TBL
Overall Posts Rated:
133133
Eski konu da asist i yapmışım sende güzel gol atmışsın :)
Enes Beyfendiye gelicek olursak kaç seferdir yok sakatım yok yorgunum yok yan yattı çamura battı kaç senedir çağırıyoruz gelmiyor tam çağrılmayacağı zaman gelicektim diyor
Atamanın yorumlarda tuhaf olmuş ama kaç seferdir gelmemesine sinirlendi öyle dedi herhalde
Manevi oğlu gibi olan Arroyo bile bırakıp gidince Dünyanın en iyisi olsa daha bu takımda oynamaz dedi Enes de öyle herhalde :)

From: D-Will8

This Post:
00
271135.7 in reply to 271135.6
Date: 6/23/2015 3:52:23 PM
Overall Posts Rated:
140140
Enes önce özür dilesin. :) Öyle milli takım yenilince gülmekle olmuyor bu işler.

This Post:
00
271135.8 in reply to 271135.7
Date: 6/23/2015 8:03:07 PM
Overall Posts Rated:
1515
Ben de şampiyonaya bence gitmesi gereken 12 kişiyi yazayım :
Ersan Ilyasova (Detroit Pistors)
Ömer Faruk Aşık (New Orleans Pelicans)
Furkan Aldemir (Philadelphia 76’ers)
Barış Ersek, Bobby Dixon (Pınar Karşıyaka)
Sinan Güler (Galatasaray Liv Hospital)
Oğuz Savaş, Semih Erden, Melih Mahmutoğlu, Kenan Sipahi (Fenerbahçe Ülker)
Cedi Osman, Doğuş Balbay,(Anadolu Efes)

From: Elodin
This Post:
22
271135.9 in reply to 271135.7
Date: 6/23/2015 8:08:57 PM
Overall Posts Rated:
7979
Enes konusunda politik görüşünden dolayı alınmıyor muhabbeti nereden çıkıyor anlamıyorum, 2 senedir çağrılmasına rağmen gelmeyip milli takım kaybedince twitterda alay eden adam şimdi alınmayınca politik görüşünden dolayı alınmadı oluyor.

bence milli takıma seçilen oyuncuların yetenekleri kadar karakterleri de önemli.Çok fark edilmiyor ama binlerce genç bu oyuncuların ağzına bakıyor, "hahaha nasıl koydular zaa " kafasındaki adamın ne politik görüşü olabilir ki milli takıma bu yüzden giremesin.

Ama girmesini isteyenlere şaşırmıyorum çünkü Türkiye'de saygı denilen kavramı bitirdiler Enes bu kafayla şu an basketbolu bıraksın survivor'dan tut spor programlarına kadar hepsinde layıkıyla yer alabilir.

This Post:
11
271135.10 in reply to 271135.9
Date: 6/24/2015 1:55:14 PM
Overall Posts Rated:
255255
Enes konusunda politik görüşünden dolayı alınmıyor muhabbeti nereden çıkıyor anlamıyorum, 2 senedir çağrılmasına rağmen gelmeyip milli takım kaybedince twitterda alay eden adam şimdi alınmayınca politik görüşünden dolayı alınmadı oluyor.

bence milli takıma seçilen oyuncuların yetenekleri kadar karakterleri de önemli.Çok fark edilmiyor ama binlerce genç bu oyuncuların ağzına bakıyor, "hahaha nasıl koydular zaa " kafasındaki adamın ne politik görüşü olabilir ki milli takıma bu yüzden giremesin.

Ama girmesini isteyenlere şaşırmıyorum çünkü Türkiye'de saygı denilen kavramı bitirdiler Enes bu kafayla şu an basketbolu bıraksın survivor'dan tut spor programlarına kadar hepsinde layıkıyla yer alabilir.

Enes'e ayılıp bayıldığımdan değil; Ergin Ataman ve Harun Erdenay'ın ibretlik bir U dönüşü yapmasından rahatsızım.
Yoksa bence de alınmayabilir ama bu sudan bahaneler gerçekten rezalet.
Ekşi Sözlük'ten bir entry alıyorum; ki bu entry'de yazılanların hepsinin olduğunu biliyorum, okudum.

KESİNLİKLE POLİTİK GÖRÜŞTÜR!

Ocak 2015
Ergin Ataman
" Enes'in telefonlarına cevap bile vermediği haberlerin hiçbiri kesinlikle gerçeği yansıtmıyor. Böyle bir durum söz konusu değil. Bu yıl NBA'deki oyuncularımızdan Ersan, Enes ve Furkan da takımımıza katılacak. Bu oyuncular aramıza katılarak oynamaktan keyif alırsa, Eurobasket'te çok iyi bir takıma sahip olacağımıza inanıyorum."

Nisan 2015
Harun Erdenay
"Enes Kanter, bu sene yapılacak Avrupa Şampiyonası'nda kesinlikle forma giymek istediğini bize iletti. Bu kriz aşıldı."

Enes de bu süreç de her daim katılmak istediğini dile getirdi.

Haziran 2015
Ergin Ataman
"Benim sıcak yaklaşımıma ilgi göstermedi, çağırmadık." ve benim eleştirdiğim 2014 Dünya Şampiyonası'na yönelik algı yanılsatıcı açıklamalar.

Her şey ortada.
Başka bir şey diyebileceğinizi sanmıyorum..

This Post:
00
271135.11 in reply to 271135.6
Date: 6/24/2015 2:01:05 PM
Overall Posts Rated:
255255
Bu arada Eurobasket çeyrek finalinde kötü bir şekilde kaybettik.
Çirkef Sırplar'a kaybetmek hiç hoşuma gitmiyor ama özellikle Ana Dabovic çok çılgın oynadı.
Ablası da çirkeflik sınırlarını zorlayan bir oyuncu olarak baya katkı verdi :P