BuzzerBeater Forums

BB Türkiye > U21 Milli Takımı

U21 Milli Takımı (thread closed)

Set priority
Show messages by
This Post:
00
267694.1
Date: 2/7/2015 6:11:07 AM
Overall Posts Rated:
245245
Eski konunun son mesajları için bkz: (253148.990)

Muhabbete buradan devam...

Last edited by GM-incow sk at 2/7/2015 6:11:49 AM

This Post:
22
267694.2 in reply to 267694.1
Date: 2/7/2015 1:31:50 PM
Overall Posts Rated:
6060
arkadaslar alt tarafı bır secım oldu ve kazanan ısını en ıyı sekılde yapmaya calısıyor [umarım] gercek hayatta secımlerde hep hıle hurda oldugu ıcın burdada öyle bir şey oldugunu ima etmek dogru degıl ama secılen kişinin 21 yas mıllı takımı ile ilgili bilgileri edinmesi görevidir forumdakı baslıktaki ilgi sayfayı bile eski halinde bırakmak çokda ilgilenemedigini gösterıyor ...

olay sadece oda değil 12 kişilik oyuncu secenegı ne demek hemde biri 20 yasında bunlar olunca zamanının ve ekibinin olmadıgını dusunen arkadaslar sıtem etmekte haklı sayılırlar ...

şimdi secılene muhalefet olanların hile oldugunu ima etmesi ne kadar yanlıssa secılen kişiye oy verenlerınde eski kocumuz borayı elestırmesı son derece yanlıs bence sımdıye kadar genc mıllı takıma hocalık yapan en ıyı ık hocadan bırıdır bora ama burda kımse üzüm yeme derdinde degil herkes bagcıyı dövmekle mesgul ben forumda arkadasa yardımcı olabılecegımı soylememe ragmen bana mesaj atıpda yardım ıstemedı arkadas benım ekıbımde 8 kısı vardı en az 4 tanesını yardımcı olma konusunda ıkna edebılırdım hadı ben alt lıgteyım dıye oyun bılgımden suphe edıp bırazda secımdekı rakıbıyım dıye etkılenıp yardım ıstemeyı dusunmedı ama kendıne oy veren grup bellı hepsı tbl ve bır alt lıgın menecerleri bunlardan bir ekip kurabılmek varken gene kendı basına bır seyler yapmaya calıstı A milli takım olsa tek basına yapabılırsın ama genc mıllı takımda mumkun degıl bu olay bakın ben 3yıl sonra tekrar basladım bu oyuna ama gordugum su ki eski guruplasmalar hala devam edıyor bu da menecerlerı oyundan sogutuyor bır nebze olsun oyuna ve foruma arkadasları baglamak ıcın eskı bır yarısmayı gundeme getırdım bu yarısmayı dıger ulke menecerlerınede forumlarında yapmayı dusunuyoruz ama umarım zaman la bunu basara bılırız sımdılık utopya lıgı ıle baslayıp bır dahakı sezon 1 2 ulke daha eklemeyı dusunuyoruz gereklı ılgıyı gorebılırsek yanı arkadaslar hayat kısa hayatttan ve oyudan zevk almaya bakın bunu kalbınde 2 tane stentle hayatına devam eden bırı olarak bır abınız olarak soyluyorum .evet maksat besıktasa gol olmasın ( kımın oynadıgını hatırlamadıgım bır fılmden.] herkese kolay gelsın

This Post:
00
267694.3 in reply to 267694.2
Date: 2/7/2015 2:20:58 PM
Overall Posts Rated:
168168
Hocam, Bora hocayı kimsenin eleştirdiği yok aslında. "Milli takım her sezon final oynuyodu da haberimiz mi yoktu!" cümlesi galiba yanlış bir intiba yarattı. Bora hocanın vermiş olduğu emeklere saygım büyük. Finale giden yollarda şanssız mağlubiyetler almasaydı kupayı kazanması içten bile değildi.

Ancak yeni gelen hocaya biraz zaman tanınması taraftarıyım. Yapıcı eleştrilere hiçbir lafım olamaz ama seçiminde hile olduğunu iddia etmek de kabul edilemez. Burada kendisnin avukatlığını yaptığım falan yok yanlış anlaşılmasın ama ben biraz bekleyelim derim. Başarılı olacağını düşünüyorum.

This Post:
00
267694.4 in reply to 267694.3
Date: 2/7/2015 2:45:14 PM
Overall Posts Rated:
6060
insallah basarılı olur bu oyundakı en buyuk zevklerden bırıde dunya ve ya avrupa sampıyonu mıllı takıma sahıp olmak orda oyuncunu seyretmek bekleyelım gorelım haklısın ama sende tecrubelı hocalardan bırısın...
sımdıye kadar yaptıklar elestırıyı haketmıyormu bazı genc arkadaslar ölçüyü kacırabliyor bazen ama mıllı takımın 12 oyuncuyla maca gırdıgını bırde 20 yasında bır oyuncuyla gırdıgını gorunce sınırler bıraz lacka oluyor tabı neyse her turlu 2 sezon beklıycez ıyısı ıle kotusu ıle umarım bıraz daha fazla zaman ayırıp bızı yanıltır ...

Last edited by satarak at 2/7/2015 2:46:46 PM

This Post:
00
267694.5 in reply to 267694.4
Date: 2/7/2015 2:59:37 PM
Overall Posts Rated:
168168
:) Aslında işin teknik konusuna girecek olursak, Özgür hoca dengeli bir kadro kurmak istiyor anladığım kadarıyla. Yani uzaktan şutu 17-18 olup da içi olmayan oyuncuları veya içi iyi olup da dışı olmayan oyuncularla devam etmek istemiyor olabilir. Bunlar bi tahmin esasında. Dediğin gibi bekleyip görecez...

This Post:
00
267694.6 in reply to 267694.5
Date: 2/7/2015 3:05:29 PM
Overall Posts Rated:
6060
yav hocam bır sey sorucam madem tbl olarak bır cogunuz oy verdınız arkadasa neden yardımcı olmuyorsunuz mesela bır kacınız gözlemcılık yapabılır en azında su yaptıgı oyuncu secmedekı hatalarını danısman olarak engel olabılırsınız vs vs sadece oy vermekle olmazkı hocam tasın altına elınızı koysanız ozx hocam bızden pek yardım talep etmıyor ama sızlerden edebılır o etmıyorsa sız teklıf edın gunde 1 saat bıle gerekmez yav saka soylemıyorum ha cıddıyım tutun ısın ucundan mılı takım daha basarılı olsun :)

Last edited by satarak at 2/7/2015 3:20:39 PM

This Post:
22
267694.7 in reply to 267694.5
Date: 2/7/2015 3:14:16 PM
Overall Posts Rated:
245245
ama kendıne oy veren grup bellı hepsı tbl ve bır alt lıgın menecerleri

ben 3yıl sonra tekrar basladım bu oyuna ama gordugum su ki eski guruplasmalar hala devam edıyor bu da menecerlerı oyundan sogutuyor

Kaç gündür dönen ilginç muhabbetlere ve hile ithamlarına sessiz kaldım, böylesi daha iyi olur dedim ancak böyle "aslında bir hile var, içimizde masonik örgütlenmeler var, bunlar bir şeyler döndürüyorlar ama yok yok bunların olduğunu savunmuyorum" imaları baydı artık. İnsanlar oyundan soğuyorlarsa tam olarak bu tip muhabbetlerden soğuyorlar.

Arkadaş, oynadığımız basit bir oyun işte. 3-5 eleman milli takıma aday oluyor ki dikkatinizi çekerim 16 tbl menajerinden biri bile hevesli olmuyor yalnızca o sezon 2. ligde şampiyon olan bir arkadaş aday oluyor. Ve yine dikkatinizi çekerim geri kalan 60 civarı 2. lig menajerinden de kimse aday olmuyor. Yanisi kimse sallamıyor bu seçimin sonucunun ne olacağını. Yine de işte bir seçim var, geçmişte tecrübe ettiğimiz kötü şeyler tekrarlanmasın, en azından bunca sezondur oyunu oynuyoruz, ayıp olmasın da bu işi yapabileceğini düşündüğümüz birine oy verelim diye insanlar oy veriyorlar.

Kaç kişi oy kullanmış? 71 kişi. Türkiye'de bu oyunu oynayan kaç takım var? 846. Bunların 150 tanesi bir defa oyuna kaydolup bir daha girmiş olsa, geriye kalır 700. Bunların 100 tanesi hala milli takımda seçim diye bir şey olduğunu bilmese, geriye kalır 600. Bunların yarısı milli takımın ne işe yaradığını kavrayamamış olsa yahut oyunda yeni vs. diye oy kullanmasa geriye kalır 300. Yahu bu 300 kişiden bile ancak 5'te biri civarı oy kullanmış. Şu oyunda GM olmasam ben bile belki oy kullanmazdım. TBL'den olup bu seçimde oy kullanmadığını bildiğimiz kafadan 2 kişi var (hemen kafanız hile hurdaya gitmesin, elemanlar yakında bota düşecekler, kaç haftadır oyuna girmediller) ki bence daha fazlası oy kullanmadı.

Ama hile var gruplaşma var diye yazılıyor da yazılıyor. Yahu en son tbl'de iken u21 koçu olan kim? 22. sezonda en son bir tbl menajeri aday olmuş. Yine dikkatinizi çekerim o günden beri tek bir tbl menajeri u21 seçimlerinde aday dahi olmamış.

Ozx kim? İsmini bile dün, bu tartışmalar sayesinde öğrendiğimiz bir menajer. Bu arkadaş forumda aktif mi? Değil. Kendi liginde tanıyanı var mı? Geçen gün eski ligindekiler birbirlerine yaşları üzerinden laf atmasalar, birbirleriyle tanışacakları bile yoktu. Yani eski ligindekiler bile tanımıyor doğru düzgün. Seçim konuşması bile yapmayan bir arkadaşın bu oyunda ne kadar kankası, dostu vs. olabilir? 1 bilemedin 2.

Peki nasıl kazandı? Kesin hileyle, hurdayla kazandı. Niye çünkü bu adam tbl'ye çıkmış bu sezon. Tabi TBL menajerileri (genişletilmiş toplantılarında 2. lig menajerleriyle birlikte) toplanıp her hafta düzenli ayin yapıyorlar. Tek tek her sezon kim aday olacak belirliyorlar. Masonik mi desem illuminati mi desem satanist mi desem bilemedim, öyle menem bir örgüt işte.

Öyle böyle değil çok pis gruplaşırlar. Milli takımlar onlardan sorulur? En son ne zaman u21'e içlerinden biri aday oldu? 8 sezon önce. Peki niye? Çok pis gruplaştıkları anlaşılmasın diye.

Peki doğuştan mı böyleydiler? Analarından tbl menajeri olarak mı doğdular? Haliyle değil. Alt ligdekiler oyunu düzgün oynayan üst ligdekiler kötü adamlar ise o zaman bu oyunda bir efsun, sihir var. İnsanlar 3. ligden üste çıktılar mı bir anda pislik bir şey oluyorlar.

Öyle olmasalar oyuna 3 yıl ara vermiş, ondan öncesinde de oyunda üst düzey başarılarıyla tanınmamış bir adama niye oy vermesinler? Değil mi? (Çok rica ediyorum bu sözlerim üzerine alınganlık yapmayınız Haktan Bey, o kadar ithamı günlerdir yapıp duruyorsunuz, hem tbl’deki bir menajer olarak hem yönetici olarak sineye çekip duruyorum, benim bu dediklerim üzerine hemen buraya alınganlık içeren bir şeyler yazmayın, varsa bu sözlerim hakkında yanlış bir şey onları yazın, değilse ne alınganlık yapın ne de gruplaşma retoriğine girin.)

...

This Post:
00
267694.8 in reply to 267694.7
Date: 2/7/2015 3:15:57 PM
Overall Posts Rated:
245245
Bu oyunu kaç sezondur oynayan, her sezon kendini geliştiren, geçen sezon kupada çok önemli bir başarıya imza atan, bu sezon tbl'de mücadele edecek adamın seçilmesi yanlış da diğer 2 arkadaşın kazanması mı doğru olan? (Dednat Hoca, hile ithamlarından bulunan diğer aday menajer olarak bu mesaj senin ithamların üzerine de yazılmıştır.)

Seçimde oy verenlerin çoğu adayların hiçbirini tanımıyordu. Haliyle yaptıkları şey aday olanın ismine tıklayıp hangi takımı yönettiğine, takım tarihçesine ve son sezonlardaki başarılarına bakmak oldu. Kaç sezondur bu oyunu oynayan biriyim hala da böyle yaparım eğer kimseyi özel olarak oyun içi başarılarıyla vs. tanımadıysam. Bu şekilde insanlara hangi aday daha iyi gibi geliyorsa o adaya veriliyor. Değilse oyunda bb-mail aracılığıyla dahi olsa propaganda yapmak yasak. Bunun yapılabileceği yer belli. Oyun dışından tanışmadıkça kimse forum haricinde bir örgütlenme içine giremez.

İnsanlar adayların başarılarına bakarak bu adam iyi bir u21 koçu olur mu olmaz mı diye bakarken haliyle üst liglerde olmak avantaj sağlar. Hayır yani insanlar tbl ve 2. liglerdekilerin üzerini mi çizsinler, “yok bu adam tbl’ye gelmiş de adam olamamış” mı desinler?

İşin ilginci tbl ve 2. Liglerde toplam 80 menajer var, bunların 50 tanesi oy kullanmış olsa bunların 28 tanesi Ozx’e gitmiş olsa (ki öyle olmamıştır muhtemelen) boşta en az 22 tane oy var demektir. Bu 22 oy nerede arkadaş? Hani üst liglerdekiler gruptu? Bunların en az 15 tanesi muhtemelen 2. gelen adaya yani üst liglerdeki menajerleri gruplaşmayla itham eden kişiye gitmiş olsa gerek. E ne oldu gruplaşma falan?

Bir daha forumda hile ithamında bulunulursa kurallar işletilir. Aynı şekilde sürekli olarak birileri gruplaşıyor, şöyle yapıyor, böyle yapıyor lafları edilip oyundan da hayattan da soğutan mesajlar yazılırsa aynı şekilde kurallar işletilir.

Şu oyunda en sevmediğim hususlardan biriydi şu muhabbetler. Forumlar ölü olmasına rağmen şu muhabbetleri duymamak bile benim için büyük saadetti. Şu basit ve keyifli olması gereken oyunu çekilmez hala getirmekten vazgeçin artık.

Bir seçimdi, yapıldı gitti. Koçun tercihlerini, yanlışlarını eleştirecekseniz eleştirin, değilse buraya gelip sürekli olarak negatiflik pompalamaktan vazgeçin.

This Post:
11
267694.9 in reply to 267694.8
Date: 2/7/2015 3:38:01 PM
Overall Posts Rated:
6060
valla bende tercıhlerını elestırıyorum zaten oyunda hıle oldugunu ıtham etmedım tbl ve ust lıglerdekı menecerlerın oylarını ozx ye verdıgını soyledım aynen sızın saydıgınız sebeblerden dolayı tbl de oynadıgı ıcın... he gruplasma olayıda eskıden oyunu bıraktıgım da vardı bu gruplasma sız ne kadarını bılıyorsunuz bılmıyorum... halen tbl de olan ve su an alt lıglerde olan bazı arkadaslarda dahıldı bu gruplasmalara oyunu bırakanlarda var , sımdı alt tarafaı bır secım den sonra bırının hıle var demesı bırının genc mllı takım kocunun yaptıgı barız hataları gorup sankı sımdıye kadar oncekıler sampıyon mu yaptı dıye savunmasından dolayı bende gruplasmalar halamı var dedım 20 yasındakı oyuncuyu formsuz oyuncuları takıma almasından, 12 kısıden mıllı takımı kurmasından baska elestırım olmadı olmazda su basıt ve keyıflı olması gereken oyunu dahada keyıflı olması ıcın bazı gırısımlerde bulundugumuda goruyorsunuzdur umarım bu kadar pozıtıflıkten sonra elestırlerım negatıflık olarak goruluyorsa oyun yonetıcımız tarafından yazmayız hocam bızde foruma ıstemıyerek kırdıysak sızlerı kusura bakamayın..

This Post:
22
267694.10 in reply to 267694.9
Date: 2/7/2015 3:48:19 PM
Overall Posts Rated:
245245
Yine aynı şeyi yapıyorsunuz ve karşınızdakiler salak değil.

Gruplaşma imasında bulunup sonra da arkadaşlar öyle dedi de benden ondan dedim demeyin.

İlla gruplaşma diyecekseniz de hepimiz gayet iyi biliriz o işlere meyledenleri, daha fazla uzatmayın o konuyu isterseniz.

Eleştirileriniz negatiflik olarak görülmüyor; negatifliğiniz negatiflik olarak görülüyor. U21 seçilen koça kaç gündür sürekli olarak hileyle, gruplaşmayla seçildiğini itham ediyorsunuz. Bu eleştiri falan değil direkt suçlamadır. Negatiflik dediğim de budur.

Hile ve benzeri ithamlarda bulunmak yasaktır.

20 yaşındaki oyununcunun alınmasını gruplaşmaya vs. bağlamadan da eleştirebilirsiniz. Ama siz bunu yapmak yerine sürekli başka şeylere, hileye hurdaya bağlıyorsunuz. Sonra da sanki bunu yapan siz değilmiş gibi davranıyorsunuz.

Lütfen bu davranışları bıraktın artık.

This Post:
11
267694.11 in reply to 267694.10
Date: 2/7/2015 4:02:41 PM
Overall Posts Rated:
6060
yok bu tartısma uzuycak ben tekrar edıyorum kımseye hıle yapıyor demedım sadece hıle yapıldıgını soyleyen ve mıllı takım kocunun barız hatalar yaptıgını gorup onu savunan arkadastan dolayı gruplasma var dedım o fıkrımdede bır yanlıslık oldugunu dusunmuyorum sız ısrarla hıle ve benzer ıthamlarda bulundugumu dusunuyorsanız yapıcak bır sey yok sız bb turkıyedekı tek yonetıcısınız ve bır yonetıcı ıle tartısmaya gırmek haklıda olsak dogru algılanmaz su an forumda yazdıklarımı sılmemenız bıle buyuk ıncelık ve hosgörü o yüzden bu son yazım ben forumu canlandırmak ıcın caba sarfedıyorum oyuna tekrar basladıgım da forum olmustu ama tekrar oyle olması yanı sessızlesmesı yonetıcıler ıcın her daım daha ıyıdır fazla gurultu olmaz kolay gelsın herkese