Va intampin cu obisnuitul:
"Bine ati venit in Sezonul 30!"
In primul rand, multumesc pentru increderea acordata si pentru oportunitatea de a continua ceea ce am inceput.
In al doilea rand, as vrea sa anunt un nou proiect numit "Sezonul 34". Astfel incat, voi incerca sa imping pe cei care antreneaza sa stranga jucatori de U21 pentru acel moment. De ce 34? In sezoanele impare avem turnee de consolare, iar in cele pare campionatul european. Dat fiind ca, pentru mine cel putin, nu are rost sa ne batem pentru o competitie care nu are prea mare valoare, vreau sa ne concentram pe campionatul european.
Asta este ideologia de la care am plecat si cu sezonul 30, si asa continuam mai departe cu S34.
Concret. Sezonul asta v-as ruga sa investiti in draft, sau sa pregatiti bani pentru sezonul viitor pentru a putea cumpara un tanar talent de valoare. Daca aveti nevoie de orice indicatie legata de draft, va rog sa ma intrebati, iar sezonul viitor vom vedea ce jucatori reusim sa punem pe piata si sa ii plasam in maini bune.
Pana atunci, avem Sezonul 30 care bate la usa. Am reusit sa strangem o mana buna de jucatori interesanti. Echipa nu este perfecta, insa ne putem descurca si putem incerca sa obtinem o performanta frumoasa. Pentru prima data de cand sunt in lot la U21, chiar trebuie sa folosesc anumite criterii pentru selectia jucatorilor. Pana acum eram limitat la a alege jucatorii care au primit un minim de antrenament fie el si un antrenament de proasta calitate.
Imi pare rau ca nu avem mai multi pivoti, ne-ar lipsi vreo 2. Imi pare rau ca exteriorul nu este de o calitate superioara, si aici ne lipsesc cam 2 jucatori. In afara de asta, suntem decenti. Per ansamblu, nu e un lot rau.
A fost afisat si programul meciurilor. Pentru primele 2 meciuri avem in fata selectionatele Islandei si a Ciprului, cu 9, respectiv 29 de echipe active in comunitatea lor. Cu ei ar trebui sa ne descurcam.
Mai apoi, incep echipele tari. Georgia are un lot foarte bun, iar Austria la fel. In principiu, aceste 2 meciuri vor decide daca am reusit sa punem cap la cap un lot puternic sau nu.
Mai tarziu, vom intalni Spania, care va sterge pe jos cu noi, au si au avut tot timpul un lot extrem de puternic. Sunt printre cei care sunt intangibili, cred ca acest meci nu ne va aduce altceva decat entuziasm.
Ultimele meciuri sunt impotriva Letoniei si Finlandei. Si aici este complicat. Daca antrenamentul merge conform sperantelor mele, si nu avem prea multe accidentari(ceea ce de obicei nu se intampla), atunci ii vom bate, altfel e greu.
O mica curiozitate. Din grupa noastra, suntem singura echipa care nu si-a schimbat antrenorul de U21, asta poate fi atat veste buna cat si proasta.
O alta curiozitate. Din generatia curenta de 21 de ani, 20 de insi au primit antrenament(corespunzator sau nu) Dintre ei, 16 au potential 7+. Asta dintr-un total de 63 de jucatori de 21 de ani la echipe active cu potential 7+.
Grosso modo, am antrenat 16 de jucatori din 63 antrenabili. Asta inseamna 25%. Nu e un numar prea rau. Ideal ar fi cam 40%. Insa incet incet ne vom indrepta spre acel numar. Pentru orice intrebari sau detalii despre Sezonul 30 sau 34, sau despre pizza si bere, va astept aici.
Numai bine,
T.