Voi face o mica actualizare la cerintele de U21 pentru noi, la nivelul la care ne aflam astazi.
In primul rand, ar trebui stiut ca U21 nu inseamna NT. Daca doriti, si sigur si Otis e de acord, putem discuta impreuna ceea ce isneamna pregatirea unui jucator pentru NT sau pentru U21. Depinde mult fiecare ce vrea. Consider ca am reusit sa adun multa experienta legat de antrenament si as dori sa o impartasesc insa mi-as dori receptivitate mai mare.
Acestea fiind spuse...
Ce cautam la un CJ?
U21?
nu cautam pase mai sus de 11-12. Nu isi au sensul, de cele mai multe ori, si "fura" din limita si salariul jucatorului. Un jucator cu nivel de pase foarte ridicat se preteaza unei echipe cu aruncare din saritura si din interior ridicate si control si patrundere foarte scazute. In termeni liberi, daca jucatorii au talentul de a inscrie insa nu a-si face singuri aruncarea vor avea nevoie de un CJ sa le faca jocul. Noi nu vrem asa ceva. La U21 in nici un caz, si la NT jucatori cu control si patrundere scazute nu au ce cauta.
apararea exterioara 12-14. Ideal 14; 15 e mai mult ca perfect, mai mult e saturatie, nu se merita si raman defavorizate alte calitati.
Control si patrundere 12-14. Ideal mult peste. In general, strainii contra care jucam ajung intre 14-18( la echipele mari). Probabil sunt, cel putin in comunitatea noastra din ce am vazut, cele mai prost vazute calitati. Cu toate acestea, sunt foarte importante. La nivel international, nu sunt promovati jucatori cum avem noi cu aruncare din saritura 20 si control si patrundere 14. Este o aiureala, din pacate.
Aruncarea din saritura din nou, 12-14. Pentru un CJ, cu secundare bun e ok 14.
Aruncarea de la distanta, nu prea este pretuita la nivel de U21. Pentru noi, orice jucator care are minim 5-7 este suficient de bine. Doar nationalele mari vor avea timp suficient sa antreneze jucatori suf de buni sa joace tactici de exterior si sa castige meciuri in acest fel, la U21 exclus. Un jucator cu aparare exterioara 15 face praf scorer-ii de la nivel de U21.
Secundare? Apreciem Aruncare din caciula si aparare din caciula foarte mult( insa aici depinde foarte mult de calitatile de inceput ale jucatorului vostru - nu prea se merita sa antrenati separat).
Capace nu ne prea intereseaza, nu veti putea sa le antrenati separat, din lipsa de timp. 5-7 e super insa este o chestie de noroc
Recuperari nu ne prea pasa.
Ce cautam la un Aruncator?
Nu ceva foarte diferit de CJ. Se prefera mai un nivel usor ridicat de aparare si de aruncare din saritura. Pase, 8-9, 10 maxim. este nivel de U21, mai mult este, pur si simplu, inutil.
Ce cautam la o Extrema?
Aici este un subiect sensibil. La nivel international, multi prefera sa arunce pe aceasta pozitie un pivot care are niste secundare, nu foarte multe. Ideal desigur, nu e asta ce ne dorim. Asta se face in lipsa de optiuni. In trecut, am avut si noi sansa de a avea unele extreme foarte bune. Aici, este foarte importanta, acel antrenament cu care v-am tot batut la cap, anume 1v1 extreme. O extrema ideala se invarte pe la 10-12 la aparari, aruncare din saritura si din caciula, cotnrol si patrundere.
Asa arata, anul trecut, extrema noastra:
Jump Shot: marvelous (15) Jump Range: respectable(7)
Outside Def.: wondrous(14) Handling: tremendous(13)
Driving: sensational(12) Passing: strong (8)
Inside Shot: tremendous (13) Inside Def.: strong (8)
Rebounding: awful(3) Shot Blocking: atrocious (1)
Probabil cea mai buna extrema pe care am avut-o pana acum la U21. Din pacate, de la un manager strain, insa se poate.
Ce cautam la un Pivot?
Recuperare maxim 14, la U21 ajunge. Mai ales ca avem potentiale itnre 6-8. Recuperarile rup potentialul. 13 e ok, 14 perfect.
Aruncare din caciula, cat mai mult 15+. Aici se inscriu punctele, atata mediul virtual, cati si in cel real.
Aparare 13-14. 13 e acceptabil.
Capace depinde. E si acesta un subiect sensibil. 7-9 e