BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > Сезона 28

Сезона 28

Set priority
Show messages by
From: Xsago

This Post:
00
261335.2 in reply to 261335.1
Date: 7/17/2014 5:06:10 AM
Overall Posts Rated:
128128
Добар ден и добро ве најдов.
поздрав
Милојко

Хехе, ајде те чекаме назад во елитата што побрзо :)

From: ^ToNiO^
This Post:
00
261335.3 in reply to 261335.2
Date: 8/7/2014 9:46:38 PM
Overall Posts Rated:
66
Ало нека бекне некој нешто бе сите ќутите нема никој некого да опцуе да го зајаде, шо е ова тапа сте станале прволигаши... Кога бев задњи пут тука беше поинтересно...

Last edited by ^ToNiO^ at 8/7/2014 9:46:58 PM

This Post:
00
261335.4 in reply to 261335.3
Date: 8/14/2014 1:37:43 PM
Overall Posts Rated:
128128
Одмори се сега :) Ќе се освестиме во Септември :)

This Post:
00
261335.5 in reply to 261335.4
Date: 8/19/2014 3:27:35 PM
Overall Posts Rated:
66
Е ако е енџинов нормален ја незнам зашто ја играме играва воопшто.
Нејкум да сум плачко ама ова моја последна утакмица ми докажа дека играва врска нема. Едно да имаш послаб тим, домашен терен ентузазам формии се остало, ама со релативно добри форми, со ентузијазам за малце најголем шо може , со исто залагање , без ниедна повреда таков резултат е смешен... ко против бот тим .... Ако е ова релно шо да кажат сите шо изгубиле сезонава од мене а и ќе изгубат....

This Post:
00
261335.6 in reply to 261335.5
Date: 8/19/2014 4:01:04 PM
Overall Posts Rated:
128128
Е ако е енџинов нормален ја незнам зашто ја играме играва воопшто.
Нејкум да сум плачко ама ова моја последна утакмица ми докажа дека играва врска нема. Едно да имаш послаб тим, домашен терен ентузазам формии се остало, ама со релативно добри форми, со ентузијазам за малце најголем шо може , со исто залагање , без ниедна повреда таков резултат е смешен... ко против бот тим .... Ако е ова релно шо да кажат сите шо изгубиле сезонава од мене а и ќе изгубат....

По грешка не поставив постава и играв со стандардната постава. Колку што ти е тебе жал мене ми е дупло со оглед дека си расипав и минутажа и тренинг и си потрошив непотребно ентузијазам. Оваа постава е практично за во Б3, со оваа не играм во домашното пренство скоро никогаш инаку ќе гледаше и многу поглеми катастрофи. Не го сфаќај ова како да се фалам ама не е до тебе убаво си правиш ти, еден ден кога ќе ти се дотренираат децата ќе имаш и ти ваква екипа (мојата е во финална фаза и јас сум немал никогаш толку јака екипа, ама ќе трае кратко бидејќи почнаа да стареат играчите).

From: Dadimo

This Post:
00
261335.7 in reply to 261335.5
Date: 8/19/2014 6:03:15 PM
Overall Posts Rated:
5555
Знам дека нема да се согласиш со ова што ќе го кажам ама:

Прво, само неговиот внатрешен напад наспроти твојата внатрешна одбрана има огрооомна разлика која дополнително е засилена поради внатрешниот фокус во неговиот напад. Второ, домашен терен, трето многу посилна внатрешна одбрана, четврто скокови, петто тек на напад, шестто нешто посилна надворешна одбрана...
Можеби требаше да изгубиш 40 разлика ама си изгубил 50 и сега многу ти е. Немој и ти како Ангел да правиш глупи споредби демек ако си не победил сите нас дека автоматски си многу јак и од Xsago треба да изгубиш минимално. Секој натпревар си е сам за себе, претходни резултати и стара слава не играат натпревари. Можеби малку преубедлив пораз ама и реален резултат според мене ако ги погледнам сите параметри во извештајот. За крај, очигледно не сте свесни колку силен и компактен тим има Xsago, практично без ниедна слаба точка, да нема каде игла да фрлиш а не па да го победиш. Јас ова го приметив уште пред неколку сезони ама изгледа сега колуминира моќта на тимот што го скоцка изминативе сезони.

Last edited by Dadimo at 8/19/2014 6:07:27 PM

This Post:
00
261335.8 in reply to 261335.7
Date: 8/19/2014 8:51:42 PM
Overall Posts Rated:
66
Абе дадимо верглаш во празно цело време, не се мојте резутати случајни сезонава и покра тоа што ми предадоа неколку тимови повеќе утакмици од што очекував , многу добро јас го знам тимот на ксаго, и знам колку и што можам ама да дадам 40 поени само а мојот тим има најголем процент на реализација и постигнати поени сезонава од сите , до пред овој натрпревар и сеуште имам надобар процент на реализација и после катастрофава да ми објаснуваш шо било реално да изгубам 40 разлика е смешка да ми играше мотивирано па да речеш.

This Post:
00
261335.9 in reply to 261335.6
Date: 8/19/2014 9:15:10 PM
Overall Posts Rated:
66
Абе ти можеш да се праиш јак и фалиш колку сакаш нели кога ти се може, и да кажуваш сега дека си требало да играш опуштено со комбиниран состав зошто победи со 50 разлика колку си јак се гледа у B3 и оваа и прошлата сезона од тој толку невероватно јак твој тим. И многу добро ги знаеш сколовите на мојте македонски играчи а да би ги знаеш и на странците па... илустративно само ќе ти доловам дека мојот грк шо го игргам SF е изразито појак од нашиов репрезентативец шо е на продажба Zaharie Zlatkovski a ти таков играч немаш у тим и играчот шо ќе биде MVP на првенствово сезонава 100% , а центарот да би бил македонец би бил по твоја мерка репрезентативец. Јас и не играв со најдобра можна варијанта ради тренингот на SG позиција 48 минути, ама да речеш дека е ова релан резутат...
Ама очигледно е дека енџинот е срање невидено и џабе му се замараме...

This Post:
00
261335.10 in reply to 261335.8
Date: 8/20/2014 6:29:26 AM
Overall Posts Rated:
5555
Не верглам во празно туку пробав да ти објаснам зошто си изгубил со толкава разлика, ти сакаш прифати го моето објаснување сакаш не го прифаќај, твое си е. Има голем потенцијал во тебе како менаџер ама очигледно ти фалат уште сезони поминати во елитата и дуели против многу силни тимови штом не го сфаќаш моето објаснување.

This Post:
11
261335.11 in reply to 261335.8
Date: 8/20/2014 6:42:29 AM
Overall Posts Rated:
5555
И не реков дека ти се случајни резултатите, токму тоа и ти го потенцирав, немој да бидеш како Ангел и да гледаш претходни резултати и да правиш такви споредби. Пак ќе кажам секој натпревар си е сам за себе, успеси во претходни дуели не играат натпревари, едноставно тактиката на Xsago беше сурово добра за твојот тим со кој го одигра овој натпревар надополнета со домашен терен. И како сакаш да дадеш повеќе од 40 поени не ми е јасно, те искина во рејтинзите, погледни го твојот напад наспроти неговата одбрана. Не спорам дека е преубедлив поразот ама ако неможеш да сфатиш дека е прифатливо реален и покрај моите детални објаснувања(кои за тебе се вергалање во празно) тогаш имаш уште многу да учиш од играва особено од тактиката. И “Македонците на Милан“ кукаше претходната сезона кога беше вака демолиран од Xsago па си продаде неколку играчи и затоа велам очигледно не сте свесни за вистинската јачина на неговиот тим. Тоа може само јас, Бобанс, Xsago, евентуално Гари и уште некој да го сфатиме.
И мораш да сфатиш дека некогаш играта ќе ти биде наклонета а некогаш не. Дали мислиш дека ти заслужи да ме победиш толку убедливо и дека тоа беше реално?! Јас со тој тим со кој ти играв ја демолирав пола елита, и што требаше сега да плачам за убедливиот пораз?
Уживај кога ќе ти биде наклонета ама и спортски прифати кога ќе биде против тебе. А енџинот во ББ е еден од најдобрите што сум имал можност да ги видам а сум играл многу вакви игри. Ти како менаџер кој активно игра Трофи Менаџер (игра со мизерен енџин според мене) ми велиш дека енџинот во ББ бил срање ?!. Не е идеален и мене ме шокира понекогаш ама е еден од најдобрите, идеален секако не постои.
И остај ги спредбите со Б3 настапите на Xsago, далеку сме ние од тој свет, само Гари и Xsago се блиску до нив моментално.

Last edited by Dadimo at 8/20/2014 7:26:09 AM