Зошто овој наслов ? Е зошто де зошто како во сите работи така и овде ние македонците не знаеме друг начин осовем оној у кој е битно да му умре козата на комшијата и да го заебеш другиот.
Какои у реалност така и овде иста прича, повеќе се замараме со тоа како да ги наместиме утакмиците у наша корист него за тоа како да го надиграме противникот.
И овде како у реалност кај нес е побитно да си добар политичар него добар менаџер не битно какви играчи имаш и како го водиш тимот битно е да договориш што треба и ќе егзистирашу прва лига.
Во други вакви онлајн менаџери за ваквко лажирање се банираат и најголемите тимови.Еве за што зборам:
Hip Hop Macedonia 124 - 61 GEMIDZII Veles
(56335534)Makedoncite na Milan 51 - 81 Hip Hop Macedonia
(56335541)Hip Hop Macedonia 108 - 42 KK Trtka
(56335548)Тимот што до пред овие 3 утакмици успеа да оствари само една победа сега нагло има 3 поред немаше да е ништо чудно да беа нормални резултати.
На сите 3 утакмици поред противникот му игра со 2-3 постава, и што нејаинтересно во сите утакмици
Hip Hop Macedonia не се одлучува да игра со поголемо залагање од противникот. И пошто е јасно дека тој што ја предава утакмицата игра секогаш TIE(опуштено) така и он си игра опуштено и си билда ентузијазам и реди поклон побдеи. Неверојатна среќа ем не се замара да троши ентузијазам ем му се погаѓаат три пати поред даму се откажат противниците баш против него и покрај тоа што има убедливо најсалби резутати пореди некомплетноста на тимот.
Сега ќе речете е сега па има куп па минути на играчите и сл. ама таа приказна на други им ја раскажувате доволно сум свесен да увидам некој работи. Пази ова сега оваа недела Пенда(KK Trtka) игра во куп и логично е дека ќе се откаже од едната утакмица во лига за проба да победи во куп е сега станува интересното има утакмица на гости со KK Kozuv Gevgelija и дома против Hip Hop Macedonia и фамозната одлука паѓа дека треба да се откаже токму против Hip Hop Macedonia кој покрај тоа што има послаб тим од KK Kozuv Gevgelija има и еден повреден играч од стартните плус домашната предност,
извини Пенда ама не си толку глуп за да направиш таква лоша проценка намерата е очигледна да му се
олесни борбата за опстанок и да се поклони победата на другиот. На првата утакмица од овие три Гемиџијата не се ни обиде да стави 5 играчи остави само 4ца а не пак да ги стави резервите, зошто тие играчи плус домашниот терен плус ниското залагање на противникот може да поматата план. Вака сигурна и јасна ситуација каде што му се пушта утакмица на противникот. Што повеќе од ова сакате да ви кажа ситуацијава не е
ЈАСНА ? Што е уште полошто ова не се единствени случаеви повеќе од пола утакмици се вакви, јас ќе коментирам само за тие кај што сум јас директно или индиректно засегнат, другите ако сакат нека ќутат
јас нема.
Други слични ситуации
Пред некое коло кога ангел се жалеш после поразот од мене го кажав тој пример сега пак ќе го кажам.
dragonfly84 58 - 104 Angelcinja2
(56335515)Класичен пример договорена утакмица со втори постави и ниско залагање за билдање ентузијазам и нормално лесна победа на наредната утакмица. Овде јас индиректно сум засегнат и ми се наштетува со договор, за моја среќа ангел згреши во тактиката па некако победив.
Како се навраќам наназад во утакмиците така се редат примерите.
Пред две недели играм со пенда на гости и нормално си губам, на пенда не му текнува со мене да се откаже заради куп бидејќи си има договорено со Саше утакмица со втори постави TIE.
KK Trtka 67 - 101 BC Kavadarci Rulls
(56335524)Овде може да речете дека нe сум директно засегнат но уште еден доказ од каков тип е претходната утакмица на Пенда заради која се жалев погоре.
Некоја недела поназад пред утакмицата со мене kavadarci (gorge) игра иста таква утакмица со Гемиџијата
(56335483)Да не ги редам сите утамици со ред ги има многу, има и такви кај што некој одлучил да се предаде ама преовладуваат договоре