BuzzerBeater Forums

BB Magyarország > Kapitányjelöltek bemutatkozása

Kapitányjelöltek bemutatkozása (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: kaygee
This Post:
22
237318.2 in reply to 237318.1
Date: 3/4/2013 8:03:57 PM
Overall Posts Rated:
173173
Sziasztok!

Úgy döntöttem, ismételten elindulok a kapitányi posztért.

Magamról

A 6. szezonban kezdtem a játékot a IV. osztályban, ahonnan fokozatosan előrelépve az első ligába először a 15. szezonban jutottam fel, majd pedig ismételten a 20. szezonban. Jelenleg is a legfelső osztályban játszik a csapatom. 10 szezon óta dolgozom a válogatott mellett, ebből 4 szezonon át voltam scout, 6 szezonon át pedig kapitány. Hozzá kell tenni, hogy a 6 szezon kapitányságból 4 szezonra választottak meg, 2 szezonnal ezelőtt pedig a választásokon győztes kapitány csalás miatti kizására okán kaptam meg a válogatottat. A szavazataitokért így rendhagyó módon a harmadik ciklusomért indulok el. Az eddigi kapitányságom alatt kétszer jutottam ki EB-re a csapattal, a vigaszági világbajnokságon elért legjobb helyezése a csapatnak pedig a 8 közé jutás volt.

A stáb

Nagyon örülök annak, hogy sikerült ismételten rávennem Vendabal-t arra, hogy segítse a válogatotat, ő az egyik legtapasztaltabb játékos közöttünk (52118). Bár egy időre háttérbe húzódott - viszont válogatottunk egyik oszlopos tagját továrra is foglalkoztatta - Bereny, de a hívásomra ismételten elvállalta a válogatott melletti munkát (160600). Vendabalhoz hasonlóan huzamosabb ideje az első ligában játszik. Új tag a csapatomban Dzsevasz, aki bár mostanában néhány ponttal jelöli magát, de ez semmit sem von le abból, amit eddig tett az U21-es stábban, illetve amennyit a háttérben már korábban segítette néhány NT esélyes bedobó nevelését (161021). A tervek szerint a scoutolás nálam marad majd, a többiektől elsősorban taktikai segítséget várok, de semmi sincs kőbe vésve.

A program

Elsősorban szeretném folytatni az eddigi munkát. Az elmúlt pár szezonban fokozatosan építettem be a csapatba új játékosokat, ez a terveim szerint még az elkövetkező két szezonban is folytatódna. Van még pár név, akinek reális esélye van bekerülni a mostani 25-26 évesek közül, leginkább a benti támadáshoz alkalmas irányítók lehetnek ilyenek, illetve bedobó poszton fordulhat még elő változás.

Szeretném ismételten felkarolni a fórumban az utóbbi időben háttérbe szorult 6-os edzős programot. Eredetileg Dzsevasz ötlete volt, mindenképpen jó kezdeményezésnek tartom. A BB jóideje eljutott oda, hogy 6-os edző nélkül nehéz igazán jó válogatottra esélyes játékost nevelni, ebből a szempontból szükséges szerveznünk a közösséget.

Cimivel, a jelenlegi U21 kapitánnyal úgy gondolom, hogy jó a munkakapcsolatunk, többször is kommunikáltam, hogy a válogatotra esélyes játékosok nevelését az U21 és a nagyválogatott közötti középúton képzelem el. Vannak olyan játékosok a jelenlegi NT keretben is, akik magas pottal indultak, de nem elsősorban U21 érdekek szerint nevelődtek (ilyen például Plotár és Szoboszlai is). Továbbra is úgy gondolom, hogy a nagyválogatott és az U21 akkor lehet sikeres együtt, ha fiatal korban néhány magasabb potú (9 vagy afeletti) játékost kiválogatunk NT nevelésre.

Egy dolog, amit, fontosnak tartok kiemelni

Éles vita alakult ki a center programnak nyitott fórumban. Sajnos azt tapasztaltam, hogy a beszélgetés kissé elfajult, azonban ez nem jelenti azt, hogy ne olyan témák merültek volna fel, amelyek válogatott szempontból is fontosak. Annak ellenére, hogy vannak problémák, örülök, hogy kezd ez a téma többeket is foglalkoztatni, mert a válogatott jelenlegi gondja az, hogy nem volt elég multizható magas ember felhozatala abban a korosztályban, akiknek most kell a keretet alkotniuk. Úgy vettem észre, hogy ez nézeteltéréseket, zavart okoz. Tudnotok kell, hogy mindenki abból főz, amije van, ebből a szempontból a továbbiakban is próbáljuk a maximumot kihozni, viszont szeretném tisztázni, hogy a válogatott szint eléréséhez bizonyos mértébű főskillre mindenképpen szükség van, főleg úgy, hogy a benti támadás uralmát éljük, valamint védekezés nélkül nincs játékos.

Várom a kérdéseket a megfelelő topikban.

kaygee

This Post:
22
237318.3 in reply to 237318.1
Date: 3/5/2013 5:43:55 AM
Overall Posts Rated:
145145
Sziasztok,

Wenger92(160353) vagyok a jelenleg harmadosztályú 'its showtime' csapat menedzsere.
Hosszas mérlegelés után úgy döntöttem, hogy elindulok a Magyar Válogatott kapitányi székéért.
Csapatomat rég óta játékosedzésre áldoztam, pályám eddigi csúcsán másodosztályú élcsapat voltam. Remélem szezonok múlva, mire beérnek fiatal játékosaim, bajnoki címért harcoló menedzser leszek.
Eddig két játékost adtam a Magyar Utánpótlásválogatottba, egy játékosom már 20 évesen húzóembere volt a most befejeződött szezonban Afrika kupát nyerő algériai válogatottnak.
A most kezdődő szezonban Mihályit sikerült válogatottszintre edzenem, így egy évig az ő képe mellett büszkélkedik a magyar zászló.
Angolul jól beszélek, 8 hónapja kint élek Angliában, nyártól költözöm vissza, és ősszel kezdem az egyetemet. Így bőven van időm az elkövetkező két szezonban, hogy a most kifejtendő újításokat beindítsam.

A csapatom: Hegeace (160937), és superfrank (160428).

A terveink:
Elsősorban olyan játékosnevelést akarunk megvalósítani, ami hosszútávon is fenntartható, és összhangban van a klubcsapat érdekeivel. Itt a korai multizás főszerepet kaphat erre megfelelő játékos esetén.
Szorosan együtt kívánunk működni az U21-es csapattal, viszont szezononként azt a 2-3 kiemelkedő játékost mindenképpen kiemelnénk aki multizható, és nagyválogatottra edzenénk. Így lehet, hogy az U21 kimaradna.

Tervek, amik nem a szorosan a válogatotthoz kötődnek:
Magyar játékosok népszerűsítése. Edzzünk minél több Magyar játékost!
Ez gyakorlatban azt jelentené, hogy egy olyan programot szeretnék elindítani, ami azokra a Magyar játékosokra koncentrál, akik nem válogatott vagy U21 esélyesek, viszont hosszútávon akár egy erős másodosztályú, gyenge első osztályú csapatnak is húzóemberei lehetnek. Alacsony potosak, lemaradt játékosok. Az ilyenek olcsók, és csak időt igényelnek. És még a pénzüyeknél is visszaköszönhet egy nagyrészben magyar csapat.
Egy egész magyar közösséget átfogó programot szeretnék, akár megkeresni mindenkit levélben.
Ez hetek munkája, de a személyes megszólítás még formalevél esetén is sokat jelent.

Tiszta, korrekt kommunikáció a tulajokkal. Így nem lesznek olyan elégedetlen csapatok, akik panaszkodnak, hogy az U21-es "monsterük" csődbe vitte őket. Rövidtávon ez enyhe visszaesést okozhat akár, de hosszútávon sokkal több elkötelezett menedzsert nyerhet meg magának a közösség. Míg ellenkező esetben csak veszítjük őket. Nincs ekkora merítési lehetőségünk, a csapat sikeressége a “kisemberek” összefogásán múlik.

Válogatott meccs beharangozókat, és összefoglalókat írnánk 8-12 sorban.

A fórum elérhetővé tétele kevésbé aktív menedzsereknek is:

Nem mindenki tud heti több száz üzenetet végigolvasni, így inkább csak elkerülik a fórumot, pedig ott lehet a legtöbbet tanulni. Heti összefoglalót írnánk egy csak erre fenntartott topikban.
Ez tartalmazná a vállogatott illetve BBB meccsek eredményét, linkkel a már megemlített összefoglalóhoz, 3-4 fontosabb heti fórumtémát linkkel, annak, aki utána akarna olvasni, illetve a már egmelített magyar fiatalokat eddző programmal gazdára talált játékosokat.
Tartalmazná még a következő hét rövid beharangozóját is.

Miért szavazz tehát csapatomra:

Megbecsüljük a fiatal magyar tehetségeket, a gyengébbeket sem hagyjuk elveszni.
Korrekt, és tiszta kommunikációra törekszünk a közösség számára játékost eddző tulajok felé.
Újfajta edzésrendszerünkkel arra törekszünk, hogy az edzés és a klubcsapat fenntarthatósága össze legyen hangolva.
A kevésbé aktív menedzsereket is igyekszünk bevonni a fóruméletbe, így a legértékesebb infomrációkhoz könnyebben hozzá lehet jutni mindenkinek.

Köszönüm, hogy végigolvastad!

Wenger92