BuzzerBeater Forums

Makedonija - I.1 > All-Star S21

All-Star S21

Set priority
Show messages by
From: dimac
This Post:
00
228148.1
Date: 10/8/2012 4:52:40 PM
The Black Ice
II.1
Overall Posts Rated:
126126
Second Team:
dragonfly18
Искочија All-Star петорките. Плави, ќе ве мачкаме. Русе со Џузепппе...има да биде веселба

From: Dadimo

This Post:
00
228148.2 in reply to 228148.1
Date: 10/11/2012 2:09:39 PM
Overall Posts Rated:
5555
Сепак ние ве намачкавме ;)

E. Martinoski по вторпат во историјата на елитата е победник во натпреварот во тројки но она што е чудно и е голем удар за BuzzerBeater и реалноста на играва е што испадна подобар од Ž. Mingaudas.
Ž. Mingaudas како со врски да ги има стекнато овие скилови што ги има а во се е шутерски подобар од E. Martinoski па објасните ми вие драги експерти како е тоа можно.
Не им го знам поднивото на скок шут кое им е на еднакво ниво додека во надворешен шут, техника и продорност Ž. Mingaudas е многу подобар (особено надворешен шут и техника). И не е само случај со овој натпревар во тројки туку и нивните клубски настапи.
Пак се прашувам дали Ž. Mingaudas со врски ги има стекнато овие скилови и дали имаат некакво значење во неговата игра тие скилови или едноставно имаат значење само во неговата голема плата за да ми ја цеди економијата.

From: Xsago

This Post:
00
228148.3 in reply to 228148.2
Date: 10/11/2012 3:56:05 PM
Overall Posts Rated:
128128
Za klupskite nastapi ima mnogu pricini koi moze da vlijaat vrz procentite na realizacija kako na primer:

- pozicija na koja sto igra
- taktika
- kvalitet na protivnickiot odbranben kosarkar i sl.

A za allstarot nikogas ne sum sfatil kako funkcionira i iskreno ne polagam golemi nadezi deka ke sfatam :). A i ne mi e mnogu griza :). Edno e jasno logika kaj allstarot ne baraj bidejki e skoro kompletno nezavisen od skillovite na igracite i e vrzan so nivnite performansi (koi zavisat od pogorenavedenite faktori megu drugoto).

From: Dadimo

This Post:
00
228148.4 in reply to 228148.3
Date: 10/11/2012 4:32:51 PM
Overall Posts Rated:
5555
Za klupskite nastapi ima mnogu pricini koi moze da vlijaat vrz procentite na realizacija kako na primer:

- pozicija na koja sto igra
- taktika
- kvalitet na protivnickiot odbranben kosarkar i sl.

Имаш право и целсоно се согласувам за болдираното, едноставно противникот посветува големо влијание во чувањето на моите најголеми звезди, еве и еден добар пример за тоа од минатата сезона кога моите 2 најголеми звезди O. Krentschker и Ž. Mingaudas дадоа вкупно само 18 поени.
http://www.buzzerbeater.com/match/46435321/boxscore.aspx

За другите работи не би се согласил баш многу затоа што и двајцата се слични играчи со тоа што се што има E. Martinoski многу повеќе го има Ž. Mingaudas па во никој случај не би требало многу тактиката за едниот да биде предност а за другиот проблем особено што ова мое мислење е оформено после поголем број на натпревари (веќе сезона ипол).