Da i ovdje potavim. :D
O meni više manje svi sve znaju, no ipak za novije igrače da ukratko kažem nešto o svojoj istori u BB. BB igram od sezone 11, dakle evo već 8 sezona. Od klubskih uspijeha najveći su prolaz u treće kolo kupa BiH i dva puta za redom u finalu IIl lige (sezone 15 I 16). Imam trenutno tri trofeja (jedan zlatni i dva srebrena). U reprezentaciji sam već 4 sezone. Zadnji put sam se kandidovao za selektora prije četiri sezone i završio sam 3 iza Popeye i Timberwolfa.
Za ove izbore sam se odlučio kandidovat jer mislim da imam šta pružiti našoj reprezentaciji i da pokažem da ove 4 sezone u reprezentaciji nisu bile uzaludne jer sam stvarno učio od najboljih.
Način vođenja reprezentacije
Što se tiče vođenja reprezentacije program sam odavno osmislio. Prvo što bih uradio kao eventualni selektor bilo bi osnivanje KSBIH( Košarkaši Savez Bosne i Hercegovine). Tu bih okupio najbolje menadžere iz BiH ( naravno ako bi to oni željeli). Mišljenja sam bio i ostao da reprezentaciju mora voditi najmanje 10 ljudi ( gledajući broj korisnika u našoj zemlji nije puno). U savez bi ušli skaut tim (koji već postoji par sezona), i broj menadžera koji će biti naknadno određen (menadžeri koji će biti zaduženi za nalizu protivnika iz grupe i prečešljavanje njihovog foruma).
Savez bi se sastajao jednom sedmično ( najvjerovatnije danima vikenda) i za svaki sastanak bi se rješavale tačke dnevnog reda. Pod tačkama dnevnog reda isključio mislim na: 1) analizu predhodno odigrane utakmice reprezentacije ( analiza učinka igrača, traženje eventualnik propusta itd.) 2) iznošenje informacija (koje su sakupljene od strane menadžera koji su analizirali protivnike i čiali njihove forume) 3) Iznošenje mišljenja skaut tima oko forme igrača
Rad sa drafterima
Što se tiče rada sa drafterima tu se nebi ništa posebno mijenjalo ( osim ako skaut tim ne iznese neke nove ideje), jer je trenutni rad dao rezultate i tu bih kao eventualni selektor samo nastavio ono šzo je JoccY počeo.
Mislim da u ovim kvalifikacijcama možemo mnogo . Uz malo sreće pri žrijebu grupe i uz maximalno zalaganje svih u reprezentaciji možemo dosta toga.
Što se tiče mog vremena za reprezentaciju, svaki dan za BB izdvojim 2 sata (najmanje) što bi značilo u sedmici na BuzerBeteru provedem 14 sati. Tih 14 sati posvetim klubu, a pošto sam klub već pripremio za narednu sezonu svo vrijeme imam za reprezentaciju što bi mogla biti moja mala prednost u odnosu na druge kandidate.
Ovo bih završio sa dvije stvari. Jedna je parola "Vrijeme je za Bosnu i Hercegovinu", a druga sjajna pjesma koja drastično diže entuzijazam
http://www.youtube.com/watch?v=w8JiHQfE6PELast edited by ... at 11/4/2011 5:53:22 AM