BuzzerBeater Forums

BB Bosna i Hercegovina > U21 National Team Speeches

U21 National Team Speeches (thread closed)

Set priority
Show messages by
From: JoccY
This Post:
00
199945.2 in reply to 199945.1
Date: 11/3/2011 1:21:28 PM
Overall Posts Rated:
613613
Pozdrav svima. :)

Po nagovoru mnogih bb kolega iz nase zajednice odlucio da se kandidujem i na ovim izborima i da pokusam izboriti jos jedan mandat. U pristu i nacinu rada se nista ne mjenja. Nastavljamo ono sto smo zapoceli prosle sezone. Kao sto sam vec govorio ove sezone imamo solidan tim od koga se i ne moze ocekivati neki preveliki uspjeh. Za prolaz u top 10 evropskih mladih reprezentacija nas U21 tim ce se ove sezone boriti protiv Poljske (prvo-rangirane U21 reprezentacije), Hrvatske, Estonije, Luksemburga, Bugarske, Kipra i Engleske. S obzirom na nas kvalitet u ovom trenutku tesko da cemo ostvariti 5 pobjeda protiv navedenih protivnika, ali vidjecemo. Za vrijeme proslog mandata reprezentacija je napredovala 17 mjesta na rang listi, a za vrijeme ovog bi bio red da odemo u makar top30.

Rad sa mladima.
Vjerujem da je vecima vas i upoznata sa poslom koji radimo oko nasih klinaca. Sto se tice rada sa klincima najvise paznje se usmjerava ka nasim proslogodisnjim drafterima. Prioritet je stvoriti tim koji ce nasu reprezentaciju u jubilarnoj 20 sezoni BB okititi odlicjem, pa makar i onim "najnesjajnijim", bronzanim. Polovina tih igraca ce biti u timu vec i od sledece sezone. Naravno veliki posao tu obavlja i nas skauting tim koji cine: Muslimovic, rezo, eninho, doc-holiday, BHF, roljke, rezo i Tarikz kao koordinator tima i moja desna ruka.

Manje-vise sve je receno, na vama je da glasate.

Message deleted
Message deleted
Message deleted
From: Lisac
This Post:
11
199945.7 in reply to 199945.2
Date: 11/3/2011 7:34:55 PM
KK Lisac
II.4
Overall Posts Rated:
166166
Pozdrav kolege menageri,

odlucih i ja da se kandidujem za selektora mlade reprezentacije i pokusam napraviti neki rezultat ove sezone.Igram dugo ovu igru i mislim da sam spreman voditi reprezentaciju u naredne 2 sezone.Vodim ekipu drle iz II.4 lige i pomazem nekolicini menagera (kako u taktici tako i u treniranju igraca) koji su skoro poceli igrati ovu igricu.Aktivan sam svaki dan (pretezno u vecernjim satima od 4-5h pa na dalje) kako na igrici tako i na forumu a ima me i na chatu kad se utakmice igraju :D.

Grupa nam je izuzetno jaka i mislim da bi realno trebali biti medju 4 u grupi a mozda i vise uz malo srece.Naravno prihvaticu sve savjete od bivsih selektora koji budu htjeli da pomognu u analizi drugih reprezentacija i zboru taktike.Skauting tim ne bi dirao jer mislim da oni to odlicno rade.

Ako imate kakvih pitanja ne ustrucavajte se slobodno pitajte ,trudicu se da svima odgovorim.

Toliko od mene,sad je na vas red.

Lisac

From: ...

This Post:
00
199945.8 in reply to 199945.7
Date: 11/4/2011 5:52:12 AM
Overall Posts Rated:
104104
Da i ovdje potavim. :D

O meni više manje svi sve znaju, no ipak za novije igrače da ukratko kažem nešto o svojoj istori u BB. BB igram od sezone 11, dakle evo već 8 sezona. Od klubskih uspijeha najveći su prolaz u treće kolo kupa BiH i dva puta za redom u finalu IIl lige (sezone 15 I 16). Imam trenutno tri trofeja (jedan zlatni i dva srebrena). U reprezentaciji sam već 4 sezone. Zadnji put sam se kandidovao za selektora prije četiri sezone i završio sam 3 iza Popeye i Timberwolfa.
Za ove izbore sam se odlučio kandidovat jer mislim da imam šta pružiti našoj reprezentaciji i da pokažem da ove 4 sezone u reprezentaciji nisu bile uzaludne jer sam stvarno učio od najboljih.
Način vođenja reprezentacije
Što se tiče vođenja reprezentacije program sam odavno osmislio. Prvo što bih uradio kao eventualni selektor bilo bi osnivanje KSBIH( Košarkaši Savez Bosne i Hercegovine). Tu bih okupio najbolje menadžere iz BiH ( naravno ako bi to oni željeli). Mišljenja sam bio i ostao da reprezentaciju mora voditi najmanje 10 ljudi ( gledajući broj korisnika u našoj zemlji nije puno). U savez bi ušli skaut tim (koji već postoji par sezona), i broj menadžera koji će biti naknadno određen (menadžeri koji će biti zaduženi za nalizu protivnika iz grupe i prečešljavanje njihovog foruma).
Savez bi se sastajao jednom sedmično ( najvjerovatnije danima vikenda) i za svaki sastanak bi se rješavale tačke dnevnog reda. Pod tačkama dnevnog reda isključio mislim na: 1) analizu predhodno odigrane utakmice reprezentacije ( analiza učinka igrača, traženje eventualnik propusta itd.) 2) iznošenje informacija (koje su sakupljene od strane menadžera koji su analizirali protivnike i čiali njihove forume) 3) Iznošenje mišljenja skaut tima oko forme igrača
Rad sa drafterima
Što se tiče rada sa drafterima tu se nebi ništa posebno mijenjalo ( osim ako skaut tim ne iznese neke nove ideje), jer je trenutni rad dao rezultate i tu bih kao eventualni selektor samo nastavio ono šzo je JoccY počeo.
Mislim da u ovim kvalifikacijcama možemo mnogo . Uz malo sreće pri žrijebu grupe i uz maximalno zalaganje svih u reprezentaciji možemo dosta toga.
Što se tiče mog vremena za reprezentaciju, svaki dan za BB izdvojim 2 sata (najmanje) što bi značilo u sedmici na BuzerBeteru provedem 14 sati. Tih 14 sati posvetim klubu, a pošto sam klub već pripremio za narednu sezonu svo vrijeme imam za reprezentaciju što bi mogla biti moja mala prednost u odnosu na druge kandidate.

Ovo bih završio sa dvije stvari. Jedna je parola "Vrijeme je za Bosnu i Hercegovinu", a druga sjajna pjesma koja drastično diže entuzijazam http://www.youtube.com/watch?v=w8JiHQfE6PE

Last edited by ... at 11/4/2011 5:53:22 AM