Witam w sezonie 15!Jak tam u was? Postanowiłem sporządzić małe podsumowanie mijającego sezonu.
Półfinały play-offSezon 14 w stosunku do poprzedniego był o wiele lepszy. Zamiast walki o utrzymanie w lidze, walczyłem wraz z drużyną o czołowe lokaty i awans do ligi III. Niestety stawka była zbyt mocna. Mecz w półfinale przegrałem zaledwie jednym punktem.
(29321959)Mecz gwiazdW poprzednim sezonie trzech zawodników Dragonii występowało w Weekendzie Gwiazd. Sergio Sulmonte występował w konkursie rzutów za trzy przegrywając jednym punktem z Walentynem Suprynem z ekipy Bezcennych. Bonifacy Radkowiak i Petar Gurovic wystąpili w Meczu Gwiazd, niestety byli najgorszymi zawodnikami na parkiecie.
(10357673) - rzucał za 3
(2223863) - niski skrzydłowy, wystąpił pierwszy raz w Meczu Gwiazd
(10364013) - silny skrzydłowy, wystąpił po raz drugi w Meczu Gwiazd (pierwszy raz w tej lidze)
(1012002117) - Mecz Gwiazd (niestety przegrany przez Big 8)
Reprezentacja U21Jeden z zawodników Dragonii jest w trakcie przygotowań do występowania w Reprezentacji Polski do lat 21. Jest nim Dominik Glażewski - talent pozyskany przez klub w trakcie draftu z numerem 1 w sezonie 11. Okazał się bardzo trafionym wyborem. Ten wybitny talent jest obecnie pod obserwacją jednego ze skautów reprezentacji i pod jego czujnym okiem rozwijamy wspólnie zdolności Domnika.
(13626458)Wzmocnienie DrużynyW zeszłym sezonie nie dokonywałem tylu wzmocnień co w 13. Jedynym nabytkiem został estoński rozgrywający mający za zadanie podnieść pułap najgorszego zawodnika w pierwszej piątce do min. 9,0 średniej oceny za mecz. Kosztował on klub 408 000$
(2644399)----------------------------------------
Chciałbym podziękować wszystkim rywalom za stoczone pojedynki i mam nadzieję, że w tym sezonie uda mi się dojść dalej w pucharach oraz awansować do finału playoff. Serdecznie zachęcam do podsumowań pozostałych graczy i jednocześnie życzę sukcesów w tym roku.
Pozdrawiam,
Glass (Kamiyniorze), prezes klubu Dragonia Piekary.
Last edited by Kamiyniorze at 1/11/2011 11:14:43 AM