Imajuci u vidu poslednje zucne rasprave na forumu, mislim da je ovakva tema potrebna pre svega da se u njoj slobodno i otvoreno iznesu stavovi po raznim pitanjima a posebno o onima u kojima je zajednica podeljena a ne pripadaju ni jednoj otvorenoj temi.
Na taj nacin ce se izbeci spamovanje ostalih (otvorenih) tema ako nista drugo.
Iako sam to mnogo puta do sada ponavljao, hteo bih da podvucem neke stvari u cilju boljeg razumevanja mojih akcija u BB Srbija:
1...Nikoga ovde nemam razloga da mrzim pa bio to i Ozzy (sala naravno).
2...Imam odredjene mandate koje sam dobio od BB zajednice i od zajednice BB Srbija.
3...Shodno tacki 2, postavio sam odredjene prioritete i definisao nacine za sprovodjenje istih u cilju sto boljih rezultata.
4...Kada je reprezentacija u pitanju, moje opredeljenje je rad kroz strucni stab koji kontrolise obe repke pre svega zbog homogenosti i kontinuiteta u razvoju igraca.
5...Iskreno i otvoreno, dok imam poverenje zajednice, takav pristup u radu reprezentacija se nece menjati ali se moze modifikovati usled kvalitetnih sugestija.
6...Nikome nije zabranjeno da ucestvuje u radu reprezentacije vec naprotiv - to je i pozeljno! Ko ima zelju da pomogne treba samo da kontaktira nekog iz struke u cilju dogovora oko nacina pomoci.
7...Nacin rada obe repke je transparentan i dostupan zajednici za predloge i sugestije.
8...Vezano za tacku 7 - ukoliko se radikalno ne slazete sa konceptom funkcionisanja repke ili imate dijametralno suprotne stavove niko nema nista protiv da iste iznesete ali pri tome budite svesni da se koncepti funkcionisanja sigurno nece menjati u tom smislu da bez mnooooogo jakih argumenata "srusimo kucu do temelja pa da je zidamo ponovo".
9...Takodje, kada (ostro) kritikujete budite spremni na istu takvu kontra-kritiku. Licno, kada repliciram nekome u ozbiljnom maniru to samo znaci da uvazavam njegovo misljenje. Opet otvoreno, ja znam da ce opozicije biti uvek i treba da je bude ali moj cilj nije da ja ovde budem svima simpatican sto je i nemoguce vec da se ostvare zacrtani prioriteti.
10..Kada odgovaram na kritike, opet to podvlacim, nemam nameru da bilo koga vredjam ali isto tako nemam nameru da u "oblandu" zavijam kontra argumente i uvek cu biti ostar i direktan ali isto tako cu priznati kada nisam bio u pravu kao sto je to bio slucaj u diskusiji sa BG-Samurajem koji je bio inicijator ideje o strucnom stabu kojom tada nisam bio u potpunosti odusevljen.
11..Molio bih i da pravite razliku u tumacenju mojih postova i da ne prosudjujete o tome da li se obracam kao gm, selektor ili "obican" korisnik po tome kako vama odgovara nego po tome kakav je kontekst mog posta.
Sustina svega je da u svakoj zajednici i u svakom trenutku mora postojati strana koja je dobila mandat za odredjene duznosti i koja je za iste odgovorna. Ona ima svoju viziju i svoj plan a zajednica se prema toj viziji i planu moze odrediti na vise nacina: moze saradjivati, biti neutralna, kriticki nastrojena sa pokricem ili opstruirati (kritikovati bez pokrica). Samo poslednja opcija je nepozeljna i uzrok je 90% prepirki ovde. Drugim recima, ako ne zelite da pomognete iz bilo kog razloga - nemojte odmagati kroz razne zlonamerne provokacije.
A konacan stav o radu izabranih clanova zajednice dace ta ista zajednica prilikom izbora.
GM-Laimbeer40
"Da ste vi bolji narod i ja bi` bio bolji vladar!" - Knjaz Milos