BuzzerBeater Forums

Suomi - I.1 > Kausi 65

Kausi 65

Set priority
Show messages by
From: Lappa
This Post:
22
324251.1
Date: 06/16/2024 14:40:25
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
335335
Second Team:
Dragoons Academy
Taas uusi kausi ja uudehkot kujeet. Uudet siis siksi, että kärkijoukkueet ovat edelleen kovia eikä todennäköisesti mestaruustaistossa nähdä mitään super-yllätyksiä, mutta sarja on täynnä nousevia joukkueita, jotka tekevät SM-Koriksesta jälleen ennätyksellisen kiinnostavan. Sarjan taso on jälleen aivan hirmuinen, kun sarjan keskimääräinen palkkabudjetti noin 985 000 (tilanne 16.06.2024) ja joukkueet suorastaan pursuavat maajoukkuetason talentteja läpi kokoonpanojen. Sekä mestaruus-, pudotuspeli- että putoamistaistelut tulevat siis olemaan tälläkin kaudella todella mielenkiintoisia. Otetaanpa siis vanha kunnon mestaruusäänestys tähän viestiin ja jatketaan seuraavissa hieman myöhäistä ennakkoanalyysia.

Onnea kaikille jo alkaneelle kaudelle!

Poll:  Kuka voittaa mestaruuden?

teamLINKO
Hupipalloilijat
RakBa
Vesala Basket
Riksun koripallot
Bay City Pirates
Lappeenrannan NMKY
Espoo Seals
Matarin pojat
Joku muu, kuka?

This poll ends on 09/16/2024 23:59:00.

From: Lappa

This Post:
22
324251.2 in reply to 324251.1
Date: 06/16/2024 15:11:53
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
335335
Second Team:
Dragoons Academy
Iso Kasi

Mestaruustaistossa

Riksun koripallot
Riksusta voidaan puhua jo todellisena kestomenestyjänä, sillä joukkue on kaudesta 57 alkaen ollut finaaleissa 7 kertaa 8 mahdollisesta. Joukkue on kausien varrella uudistunut ja Azranin ja Zen johdolla joukkue on todellakin primessa. Ainoa ongelma on syvyys, sillä laadukkaan avauksen jälkeen taso putoaa todella radikaalisti. Riksun kohdalla en kuitenkaan koskaan uskaltaisi veikata joukkuetta ulos mestaruustaistelusta, vaan Riksussa tehdään varmasti vielä hankintoja kunhan kausi lähtee odotetun vahvasti käyntiin.

Bay City Pirates
Viime kaudella runkosarjassa vahvasti esiintynyt Pirates päätti kauden pettymykseen, mutta luottaa kuitenkin vuotta vanhempaan runkoon tälläkin kaudella. Ja miksi ei luottaisi, sillä Taimisen ja Stathiakisen johdolla joukkueen kärki on suorastaan pelottavan laadukas. Aiempina kausina Pirates luotti laajaan rotaatioon, mutta tähän on mahdollisesti nähtävissä jonkinlaista muutosta tulevalla kaudella. Joukkue vaikuttaa hieman keskeneräiseltä, sillä juuri myyntiin lähtenyt täydellinen 6.pelaaja Parttimaan tilalle on odotettavissa varmasti tähtitason hankintaa hyvinkin pian.

Lappeenrannan NMKY
Lappeenranta onnistui viime kaudella taistelmaan tiensä välieriin ja samanlaisia suorituksia on odotettavissa myös tällä kaudella. Jos aiemmin Lappeenrantaa oli mahdollista hieman kritisoida penkistä, niin tälle kaudelle todella laadukkaan avauksen lisäksi joukkueesta löytyy myös penkille sen verran laatua ettei ketään tarvitse hävetä. Paljon riippuukin siitä kuinka laadukkaasti Lappeenrannan maajoukkuekolmikko Ortiz, Fejzic, Simo pystyy haastamaan muita liigan tähtipelaajia.

Paperilla sanoisin, että Lappeenranta ja Bay City ovatkin ne kaksi suurinta suosikkia tästä konferenssista ja näiden joukkueiden välistä vääntöä seuraan todella suurella mielenkiinnolla. Riksu tulee sitten vahvana kolmantena.

Taistelu pudotuspelipaikoista

Matarin pojat
Matari oli jo viime kaudella lähellä pudotuspelipaikkaa, vaikka operoi sarjan nuorimmalla joukkueella. Kausi enemmän treeniä takana ja ihmellisin suuresti mikäli Matari ei pelaisia tällä kaudella jo pudotuspelejä. 8 pelaajan rotaatio on rakennettu 26-vuotiaiden tulevien tähtipelaajien ympärille, joten Matarin ei tarvitse paljoa katsella siirtolistoille kauden aikana. Korin alustalla ehkä ne kovimmat starat Brava ja Abu-Hassan, mutta kyllähän heikompaa hirvittää myös Ola Vinteborgin johtama suomalaiskolmikko sekä Israelin lahja SM-Korikselle Arielin muodossa.

Espoo Seals
Espoo ehkä pienessä käymistilassa tällä hetkellä, kun Paakkisen tähtivuosista on jäljellä enää kaunis muisto. Kyllähän joukkueesta silti löytyy riittävästi laatua, mutta ei ehkä enää samaan tapaan kun SM-Koriksen pudotuspelijoukkueelta vaadittaisiin. Pidän Espoota kuitenkin vahvimpana haastajana viimeisestä pudotuspelipaikasta, joka nähdään hyvin suurella todennäköisyydellä myös ensi kaudella mukana SM-Koriksessa.

falku
Falkun nousua on jo odoteltu kuin kuuta nousevaa ja lopultahan se nousi tuli vaikka väkisin. Kokoonpano on rakennettu kolmen takakentän supertähden varaan (Riippa, Solaranta, Myöhänen), mutta etukenttä on ehkä ollut se akilleen kantapää. Viime hetken ranskalaishankinta kuitenkin paransi tätä tilannetta huomattavasti ja forssalaisilla on heittää kentälle laadukas 8 pelaajan rotaatio. Vaikka Riipan johtama kolmikko onkin todella laadukas, se ei ehkä kuitenkaan riitä vertailussa muille konferenssin kärkijoukkueille. Siksi tämä kausi menee hieman vielä opetellessa kun tärkein tavoite on sarjapaikan säilyttäminen.

From: Lappa

This Post:
00
324251.3 in reply to 324251.2
Date: 06/16/2024 15:19:08
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
335335
Second Team:
Dragoons Academy
Putoamistaistelu

HBA Märsky
Märsky nousi taas parin kauden tauon jälkeen takaisin SM-Korikseen taistelemaan sarjapaikastaan. Nopeahko paluu näkyy kuitenkin siinä, että Märsky on rakennettu enemmän 2.divarin joukkueeksi kuin pääsarjan vaatimustasoa varten. Tämä näkyy myös siinä, että Märsky operoi koko sarjan pienimmällä pelaajabudjetilla. Rotaatiota löytyy kyllä ihan 12 pelaajaan asti, mutta kärki on auttamatta liian kapea SM-Koriksen tasolle. HBA:n osalta pitäisi voittona sitä, jos joukkue pääsee mittaamaan tasoa karsintoihin.

Turku Jazz
Turku ei ehkä materiaaliltaan ole sarjan huonoin, mutta tehdä myynnit ja hankinnat viittaavat vahvasti siihen, että joukkue hakee pelkkää boikotin välttelyä. Siksi onkin mielenkiinoista nähdä riittäkö esim. 3-19 voittosuhde pitämään joukkueen karsintapaikoilla, mutta lienee kuitenkin sanomattakin selvää, että tämä on muutamaan kauteen turkulaisten viimeinen visiitti SM-Korikseen ennen seuraavan sukupolven nousua.

From: Lappa

This Post:
11
324251.4 in reply to 324251.3
Date: 06/16/2024 16:14:47
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
335335
Second Team:
Dragoons Academy
Mahti Kasi

Mestaruustaistelu

teamLINKO
Niinhän sitä sanotaan, että voittavaa joukkuetta ei vaihdeta. Tähän viisauteen luottaa myös viime kauden mestari LINKO, joka voitti mestaruuden satumaisen kauden jälkeen ja lähtee tällä kaudella puolustamaan titteliään kynsin ja hampain. Kokoonpanon 7 pelaajan rotaatio on kauttaaltaan pelottava, josta löytyy sekä Taiwanin että Suomen maajoukkueen vakiokasvoja. Mielenkiinnolla jäädään odottamaan jatkaako LINKO siitä mihin viime kaudella jäi, mutta ainakaan toistaiseksi mestarisuosikista ei siis liene epäselvyyttä, vaikka haastajia löytyy enemmän kun sormia yhdessä kädessä.

Hupipalloilijat
Huparit joutui tyytymään kuuden peräkkäisen mestaruuden jälkeen välieräpaikkaan ja lähtee varmasti ärsytettynä korjaamaan viime kauden vääryyttä. Kukaan ei varmasti voi epäillä etteikö Hupareiden kärkipelaajat JPT ja Salmi olisi edelleenkin sarjan kiistattomia tähtipelaajia, mutta rotaatio ei ole enää samassa kunnossa kun sitä verrataan B3 mestaruuskauteen. Jänittävää siis nähdä hakeeko Huparit vielä viimeistä rypistystä viimeiselle 2-3 kaudelle kun joukkueen mestaruusikkuna on auki. Huparit lähtee luonnollisesti kovana suosikkina tähän kauteen, mutta toisaalta kuitenkin mestaruushaastajana.

RakBa
RakBa selvästi hakee vielä vahvistusta kokoonpanoonsa, sillä tällä hetkellä joukkue on rakennettu avausviisikon varaan. Vassialidis, Perez ja Yat hung ovat kaikki aivan liigan eliittiä ja pitävät huolen ettei kärkiosaamisesta jää homma kiinni, mutta penkiltä ei löydy oikeastaan mitään. Kysymys kuuluukin, pystyykö RakBa voittamaan siten, että penkki vuotaa 8 minuuttia per ottelu. Kärkiosaamistahan löytyy ja pidän hyvin todennäköisenä, että RakBa tekee vielä 1-2 hankintaa seuraavan parin viikon aikana, jonka jälkeen se pystyy haastamaan ihan kenet tahansa ja ilmoittautuu mukaan mestaruustaisteluun.

Pudotuspelitaistelu

Vesala Basket
Kesken tämän viestin kirjoittamisen, pidin Vesalan osalta tätä kautta hieman välikautena kun joukkueesta löytyi vain hätinä 6 pelaajaa, joita voi SM-Koriskessa peluuttaa. Wiberg ja Arrechea ovat toki selvät tähtipelaajat, mutta heidän lisäksi joukkueesta löytyi oikeastaan vain Rajakoivu ja Partanen, joita voi pitää avauksen pelaajina. No, misterGARYmasterJAY näytti aiemmin tänään teoillaan, että välikausista puhuvat voivat painua paremman puutteessa kuuseen, kun puolalainen laituri pukee tiistaina päälleen Vesalan sinisen peliasun ja kruunaa samalla itsensä sarjan palkkakuninkaaksi. Nyt siis Vesalan avaus on jo sellainen, että sillä taistellaan jopa mestaruudesta, mutta ehkä vielä yhtä hankintaa huutaisi kuitenkin jos Vesala aikoo tosissaan haastaa LINKOn ja Huparit.

Rakuunat
Rakuunat on tehnyt pikkuhiljaa nousua ja vakiinnuttanut paikkansa SM-Koriksessa. Mauran ja Pollarin johdolla joukkueen runko alkaa jo näyttää SM-sarjan kärkijoukkueelta, mutta Rakuunat antaa vielä hieman tasoitusta kun aletaan laittaa riviin joukkueen 3-5 parhaita pelaajia. Joukkue on selvästi yllätysvalmis, mutta ehkä realistisin vaihtoehto tälle kaudelle on taistella pudotuspelipaikasta viimeiseen asti ja säilyttää sarjapaikka ilman suurempia ongelmia.

Humba
Humba tulikin liigaan suoraan rytinällä kun se löi sarjatauolla ensin 8 miljoonaa pelaajahankintoihin ja nosti palkkabudjettinsa suoraan liigan toiseksi heti LINKOn jälkeen. Simkunas ja Eng Hong ovatkin ne nuoreet tähtipelaajat, mutta ei sovi myöskään unohtaa nousun varmistaneita runkopelaajia Pisaneschia ja Raunia, jotka alkavat treenin osalta olla jo täysin valmiita paketteja. Onhan Humban kaltaisia, kakkosesta suoraan kärkipaikoille, tilanteita nähty aiemminkin, mutta valitettavasti Humban näkökulmasta Mahti Kasin taso on niin kova, että pudotuspelipaikkakin on kortilla.

From: Lappa

This Post:
00
324251.5 in reply to 324251.4
Date: 06/16/2024 16:26:20
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
335335
Second Team:
Dragoons Academy
Putoamistaistelu

mustekalat
mustekalat nousi taas pienen tauon jälkeen takaisin SM-Korikseen ja aloitti kauden vahvasti yllättämällä heti alkuun Vesalan. Materiaalin puolesta yllätykset jäävät todennäköisesti kuitenkin vähemmälle. Joukkueen 8 pelaajan runko on pääsääntöisesti valitettavan iäkäs, joten ilman uusia hankintoja kausi muuttuu sitä vaikeammaksi mitä lähemmäksi kauden tärkeimpiä pelejä päästään. Toiveissa siis on, että kokeneet Van Damme, Jalilian ja Zaffaroni välttyvät kaikista pahimmilta taitopudotuksilta, jotta joukkue pystyy taistelemaan sarjapaikasta.

Aittakorven Torjunta ja Heitto
Maajoukkueen pitkäaikainen pääkäskijä nousi omaksi yllätyksekseen täksi kaudeksi SM-Korikseen. Kaudesta on ennakkoarvioiden perusteella odotettavissa hankalaa, vaikka Aittakorpi tekikin viime hetkellä pari nostalgiahankintaa kun entinen Suomen maajoukkueen vakiokasvo Sulo Vilja teki näyttävän paluun liigaparketeille ja Puolan maajoukkuetta 57 kilpailullisessa ottelussa edustanut Bujala siirtyivät Aittakorpeen heittämään ja torjumaan. Molemmat kunnioitettavassa 35-vuoden iässä edelleen laatupelaajia, joiden taitopudotuksia seurataan sormet ristissä. Muilta osin joukkueesta löytyy vähintäänkin kohtuullinen avausviisikko, mutta Bujalan lisäksi todellinen tähtisikermä puuttuu. Näin ollen Aittakorven osalta onnistumisena pidän karsintapaikkaa.

From: Lappa

This Post:
22
324251.6 in reply to 324251.5
Date: 06/16/2024 16:32:34
Rakuunat
SM-Koris
Overall Posts Rated:
335335
Second Team:
Dragoons Academy
Laitetaanpa vielä lopuksi puhdas sarjaveikkaus, niin päästään ihan kunnolla sitten vinoilemaan loppukaudesta miten pieleen nämä menivät. Ja kuten totesin jo avausviestissä, onnea kaikille tulevaan kauteen!

Iso Kasi

1. Bay City Pirates
2. Lappeenrannan NMKY
3. Riksun koripallot
4. Matarin pojat
--------------------------------
5. Espoo Seals
6. falku
7. Turku Jazz
--------------------------------
8. HBA Märsky

Mahti Kasi

1. teamLINKO
2. Hupipalloilijat
3. RakBa
4. Vesala Basket
--------------------------------
5. Humba
6. Rakuunat
7. mustekalat
--------------------------------
8. Aittakorven Torjunta ja Heitto

From: atsii

This Post:
33
324251.7 in reply to 324251.6
Date: 06/16/2024 17:36:22
Espoo Seals
SM-Koris
Overall Posts Rated:
758758
Second Team:
Espoo Seal Pups
Tein tässä Lappan arvioiden pohjalta oman valistuneen arvioni sarjan lopputilanteesta nopealla otteluohjelmien tarkastelulla. Tsemppiä kaikille kauteen ja koittakaa pistää arviotani paremmaksi :D

Iso Kasi

1. Matarin Pojat 17-5
2. Bay City Pirates 15-7
3. Riksun koripallot 14-8
4. Lappeenrannan NMKY 13-9
--------------------------------
5. Espoo Seals 10-12
6. falku 7-15
7. HBA Märsky 4-18
--------------------------------
8. Turku Jazz 1-21

Mahti Kasi

1. teamLINKO 22-0
2. Hupipalloilijat 16-6
3. RakBa 15-7
4. Vesala Basket 12-10
--------------------------------
5. Rakuunat 10-12
6. Humba 9-13
7. mustekalat 6-16
--------------------------------
8. Aittakorven Torjunta ja Heitto 5-17